研究者
J-GLOBAL ID:202001017101946181
更新日: 2024年05月26日
曽我部 知史
ソガベ トモチカ | SOGABE TOMOCHIKA
所属機関・部署:
職名:
研究員
論文 (12件):
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Kiyoshi Kawai, Tomochika Sogabe, Hiroshi Nakagawa, Takeshi Yamada, Shigenobu Koseki. Effect of water activity on the mechanical glass transition and dynamical transition of bacteria-solute systems. Journal of Food Engineering. 2024. 375. 112066-112066
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Yuichi Kashiwakura, Tomochika Sogabe, Sukritta Anantawittayanon, Takumi Mochizuki, Kiyoshi Kawai. Water Sorption Isotherm and Critical Water Activity of Amorphous Water-Soluble Carbohydrates Characterized by the Glass Transition Temperature. Journal of Applied Glycoscience. 2024. 71. 1. 15-21
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Tomochika Sogabe, Hiroshi Nakagawa, Takeshi Yamada, Shigenobu Koseki, Kiyoshi Kawai. Effect of water activity on the mechanical glass transition and dynamical transition of bacteria. Biophysical Journal. 2022. 121. 20. 3874-3882
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Ruodan Cao, Tomochika Sogabe, Shuto Mikajiri, Kiyoshi Kawai. Effects of sucrose, carnosine, and their mixture on the glass transition behavior and storage stability of freeze-dried lactic acid bacteria at various water activities. Cryobiology. 2022
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Yuichi Kashiwakura, Tomochika Sogabe, Yuri Hiyama, Natsuki Arakawa, Tadashi Fujii, Takumi Tochio, Kiyoshi Kawai. Prediction and control of glass transition temperature for hydrogenated starch hydrolysates and its impact on the texture modification of gummy. Food Hydrocolloids. 2022. 126. 107467-107467
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学歴 (3件):
- 2019 - 2022 広島大学 大学院統合生命科学研究科博士課程後期
- 2015 - 2017 広島大学 大学院生物圏科学研究科博士課程前期
- 2011 - 2015 広島大学 生物生産学部 生物生産学科
学位 (1件):
経歴 (5件):
- 2023/04 - 現在 物産フードサイエンス株式会社 研究員
- 2022/10 - 2023/03 広島大学 日本学術振興会特別研究員(PD)
- 2022/04 - 2022/09 広島大学 日本学術振興会特別研究員(DC2)
- 2017/04 - 2022/03 株式会社前川製作所
- 2015/08 - 2015/11 Unilever R&D Vlaardingen Visiting Researcher
受賞 (6件):
所属学会 (4件):
低温生物工学会
, 日本冷凍空調学会
, 日本食品工学会
, Society for Cryobiology
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