研究者
J-GLOBAL ID:202001020659016068   更新日: 2020年08月27日

渡部 潤

ワタナベ ジュン | WATANABE JUN
所属機関・部署:
職名: 准教授
研究分野 (3件): 食品科学 ,  ゲノム生物学 ,  応用微生物学
研究キーワード (5件): 麹菌 ,  乳酸菌 ,  酵母 ,  醸造 ,  発酵
論文 (21件):
  • Daichi Shirakawa, Takura Wakinaka, Jun Watanabe. Identification of the putative N-acetylglucosaminidase CseA associated with daughter cell separation in Tetragenococcus halophilus. Bioscience, biotechnology, and biochemistry. 2020. 84. 8. 1724-1735
  • Ryosuke Mogi, Jun Watanabe. Identification of SFL1 as a positive regulator for flor formation in Zygosaccharomyces rouxii. Bioscience, biotechnology, and biochemistry. 2020. 84. 6. 1291-1298
  • Takura Wakinaka, Jun Watanabe. Transposition of IS4 Family Insertion Sequences ISTeha3, ISTeha4, and ISTeha5 into the arc Operon Disrupts Arginine Deiminase System in Tetragenococcus halophilus. Applied and environmental microbiology. 2019. 85. 10
  • Takura Wakinaka, Satomi Iwata, Yuya Takeishi, Jun Watanabe, Yoshinobu Mogi, Yuichiro Tsukioka, Yuki Shibata. Isolation of halophilic lactic acid bacteria possessing aspartate decarboxylase and application to fish sauce fermentation starter. International journal of food microbiology. 2019. 292. 137-143
  • Jun Watanabe, Kenji Uehara, Yuichiro Tsukioka. Can Interspecies Hybrid Zygosaccharomyces rouxii Produce an Allohaploid Gamete?. Applied and environmental microbiology. 2018. 84. 1
もっと見る
学歴 (3件):
  • 2008 - 2011 新潟大学大学院自然科学研究科博士後期課程
  • 2002 - 2004 新潟大学大学院自然科学研究科博士前期課程
  • 1998 - 2002 新潟大学農学部応用生物化学科
学位 (1件):
  • 博士(農学) (新潟大学)
経歴 (2件):
  • 2020/08 - 現在 福島大学食農学類
  • 2004/04 - 2020/07 ヤマサ醤油株式会社
※ J-GLOBALの研究者情報は、researchmapの登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、こちらをご覧ください。

前のページに戻る