研究者
J-GLOBAL ID:202001021449640326   更新日: 2024年01月30日

竹内 瑞希

タケウチ ミズキ | takeuchi mizuki
所属機関・部署:
職名: 助手
競争的資金等の研究課題 (1件):
  • 2021 - 2026 給食施設での栄養評価のためのデータ構築:調理による成分変化と成分表計算値との比較
論文 (6件):
  • Higher Iron Intake Is Independently Associated with Obesity in Younger Japanese Type-2 Diabetes Mellitus Patients. 2022. 14. 1. 211
  • Dietary Patterns and Sodium-to-Potassium Ratio of Niigata Prefecture Residents: Analysis of the 2015 Niigata Prefecture Health and Nutrition Survey. Niigata Journal of Health and Welfare. 2021. 21. 2. 64-81
  • Secular Trends in Dietary Intake over a 20-Year Period in People with Type 2 Diabetes in Japan: A Comparative Study of Two Nationwide Registries; Japan Diabetes Complications Study (JDCS) and Japan Diabetes Clinical Data Management Study (JDDM). Nutrients. 2021. 13. 10. 3428
  • Family Support for Medical Nutritional Therapy and Dietary Intake among Japanese with Type 2 Diabetes (JDDM 56). Nutrients. 2020. 12. 9. 2649
  • 伊藤直子, 竹内瑞希, 山崎貴子. 販大分製品に含まれるリンおよびフィチン酸の含有量について. 日本病態栄養学会誌. 2020. 23. 2. 167-175
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学位 (2件):
  • 修士(健康科学) (新潟医療福祉大学)
  • 博士(医学) (新潟大学)
受賞 (3件):
  • 2022 - Excellent Poster Award
  • 2021 - 第75回日本栄養・食糧学会大会 トピックス賞
  • 2020 - 第21回新潟栄養・食生活学会学術集会 スキルアップ奨励賞
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