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J-GLOBAL ID:202002244131475606   整理番号:20A0184629

味蕾における味覚受容メカニズム

著者 (1件):
資料名:
巻:号:ページ: 178-181  発行年: 2019年09月20日 
JST資料番号: F1138A  ISSN: 2186-3199  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 解説  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
抄録/ポイント:
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・味細胞における味覚の受容/処理/神経伝達の分子機構について...
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分類 (1件):
分類
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耳鼻咽喉科の臨床医学一般 
引用文献 (8件):
  • Liman ER, et al : Peripheral coding of taste. Neuron 81: 984-1000, 2014.
  • Sukumaran SK, et al : Taste cell-expressed alpha-glucosidase enzymes contribute to gustatory responses to disaccharides. Proc Natl Acad Sci U S A 113 : 6035-6040, 2016.
  • Taruno A : ATP Release Channels. Int J Mol Sci 19, 2018.
  • Ma Z, et al : CALHM3 Is Essential for Rapid Ion Channel-Mediated Purinergic Neurotransmission of GPCR-Mediated Tastes. Neuron 98 : 547-561, 2018.
  • Taruno A, et al : How do taste cells lacking synapses mediate neurotransmission? CALHM1, a voltage-gated ATP channel. Bioessays 35: 1111-1118, 2013.
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