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J-GLOBAL ID:202102217729486241   整理番号:21A2949348

Taranto湾(イタリア南部,イオニア海)における黒ホタテガイMimachlamys Variaの成長パラメータの推定【JST・京大機械翻訳】

Estimation of Growth Parameters of the Black Scallop Mimachlamys Varia in the Gulf of Taranto (Ionian Sea, Southern Italy)
著者 (6件):
資料名:
巻: 12  号: 12  ページ: 3342  発行年: 2020年 
JST資料番号: U7295A  ISSN: 2073-4441  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: スイス (CHE)  言語: 英語 (EN)
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本研究は,2014年1月から2015年5月までのIonian海の沿岸地域におけるMimachlamysバリアの9つのコホートの幼生成長を調べた。結果は,M.variaが1年未満の栽培で商業サイズに達することができるが,絶対成長率(AGR)と比増殖速度(SGR)における有意差がコホートの間で見つかった(p<0.05)。ホタテガイの成長(サイズと重量)と環境変数(水温,溶存酸素とクロロフィル濃度)間の関係も同定した。体長関係は負のアロメトリー成長を示し,0.95~0.82の範囲のR2と高い相関を示した。Von Bertlanffy成長パラメータは,それぞれ,1月,4月および2月(52.2,51.2および50.3)で採取したコホートにおいて,Lの最高値を示した。成長性能指数は,2.52(6月に採取したコホート)と3.03(8月に採取したコホート)の間であった。得られたデータは,この種の成長性能に基本的な知識を加え,地中海のこの部分における水産養殖多様化を促進する良好な機会をもたらした。Copyright 2021 The Author(s) All rights reserved. Translated from English into Japanese by JST.【JST・京大機械翻訳】
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分類 (1件):
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魚類以外の水産動物 
引用文献 (49件):
  • European Commission. Strategic Guidelines for the sustainable development of EU aquaculture. Communication from the Commission to The European Parliament, The Council, The European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions. COM 2013 299 Final. Available online: http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/aquaculture/official_documents/com_2013_229_en.pdf (accessed on 27 November 2020).
  • Klinger, D.H.; Eikeset, A.M.; Davíðsdóttir, B.; Winter, A.M.; Watson, J.R. The mechanics of blue growth: Management of oceanic natural resource use with multiple, interacting sectors. Mar. Policy 2018, 87, 356-362.
  • Bostock, J.; Lane, A.; Hough, C.; Yamamoto, K. An assessment of the economic contribution of EU aquaculture production and the influence of policies for its sustainable development. Aquac. Int. 2016, 24, 699-733.
  • Manthey-Karl, M.; Lehmann, I.; Ostermeyer, U.; Rehbein, H.; Schröder, U. Meat Composition and Quality Assessment of King Scallops (Pecten maximus) and Frozen Atlantic Sea Scallops (Placopecten magellanicus) on a Retail Level. Foods 2015, 4, 524-546.
  • Telahigue, K.; Chetoui, I.; Imen, R.; Romdhane, M.S.; El Cafsi, M. Comparative fatty acid profiles in edible parts of wild scallops from the Tunisian coast. Food Chem. 2010, 122, 744-746.
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