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J-GLOBAL ID:202102285595387780   整理番号:21A2110455

Pseudomonas putidaからの精製ペクチンリアーゼの磁気的ユリの花(Lilium candidum L.)ナノ粒子への固定化と工業プロセスへの適用性【JST・京大機械翻訳】

Immobilization of Purified Pectin Lyase from Pseudomonas putida onto Magnetic Lily Flowers (Lilium candidum L.) Nanoparticles and Applicability in Industrial Processes
著者 (6件):
資料名:
巻: 25  号: 11  ページ: 2671  発行年: 2020年 
JST資料番号: U7014A  ISSN: 1420-3049  CODEN: MOLEFW  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: スイス (CHE)  言語: 英語 (EN)
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ペクチナーゼは,多くの高等植物および微生物に分布する酵素の重要なクラスである。これらの酵素の1つはペクチンリアーゼであり,果実ジュースの清澄化のような工業的応用において重要な役割を果たす。ペクチンリアーゼはPseudomonas putida細菌から73%の収率で精製され,3相沈殿技術を用いて220.7倍になった。精製ペクチンリアーゼの分子量はSDS-ポリアクリルアミドゲル電気泳動で32.88kDaと決定した。ペクチンリアーゼは,ユリ花(Lilium candidum L.)のセルロース構造にL-グルタルアルデヒドスペーサを介して共有結合した。その後,固定化酵素をFe_3O_4ナノ粒子で修飾して磁化し,pH6と30Cとして最も適切な固定化条件を決定した。精製ペクチンリアーゼを86.4%の速度で60分後に磁化担体材料に接続した。遊離及び固定化ペクチンリアーゼの最適pH及び温度は6.0及び40Cであった。遊離及び固定化ペクチンリアーゼ酵素のpH及び熱安定性は高温及びpHで保存されていた。固定化ペクチンリアーゼの構造特性をSEM,FT-IR,およびXRDクロマトグラフィー分析により行い,担体材料構造がペクチンリアーゼで固定化し,Fe_3O_4ナノ粒子で修飾することが観察された。Copyright 2021 The Author(s) All rights reserved. Translated from English into Japanese by JST.【JST・京大機械翻訳】
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酵素の応用関連 
引用文献 (43件):
  • Demir, N.; Nadaroğlu, H.; Tasgın, E.; Adıgüzel, A.; Gulluce, M. Purification and Characterization of a pectin lyase produced by Geobacillus stearothermophilus (Ah22) and fruit juice application. Ann. Microbiol. 2011, 61, 939-946.
  • Nadaroglu, H.; Taskin, E.; Adiguzel, A.; Gulluce, M.; Demir, N. Production of a novel pectin lyase from Bacillus pumilus (P9), purification and characterisation and fruit juice application. Rom. Biotechnol. Lett. 2010, 15, 5167-5176.
  • Márquez, A.L.; Zavala-Páramo, M.G.; López-Romero, E.; Calderón-Cortés, N.; López-Gómez, R.; Conejo-Saucedo, U.; Cano-Camacho, H. Cloning and characterization of a pectin lyase gene from Colletotrichum lindemuthianum and comparative phylogenetic/structural analyses with genes from phytopathogenic and saprophytic/opportunistic microorganisms. BMC Microbiol. 2011, 11, 260.
  • Fontana, R.C.; Silveira, M.M. Influence of pectin, glucose, and pH on the production of endo- and exo-polygalacturonase by Aspergillus oryzae in liquid medium. Braz. J. Chem. Eng. 2012, 29, 683-690.
  • Demir, N.; Nadaroglu, H.; Demir, Y.; Isık, C.; Taskin, E.; Adiguzel, A.; Gulluce, M. Purification and characterisation of an alkaline pectin lyase produced by a newly isolated Brevibacillus borstelensis (P35), and its applications in fruit juice and oil extraction. Eur. Food Res. Technol. 2014, 239, 127-135.
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