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J-GLOBAL ID:202202250715456074   整理番号:22A0062443

認知症の「予防」;正しく理解し,日々のケア・取り組みに生かすために 日々の食事と認知機能 日本人を対象とした栄養疫学研究の成果

著者 (1件):
資料名:
巻: 14  号:ページ: 255-262  発行年: 2021年12月20日 
JST資料番号: F1669A  ISSN: 1882-7993  資料種別: 逐次刊行物 (A)
発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
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食事は人間にとって生命維持に欠かせない行為であり,われわれは...
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引用文献 (23件):
  • Bourre JM: Effects of nutrients (in food) on the structure and function of the nervous system; update on dietary requirements for brain. Part 1: micronutrients. The Journal of Nutrition, Health & Aging, 10(5) :377-385 (2006).
  • Gómez-Pinilla F: Brain foods; the effects of nutrients on brain function. Nature Reviews. Neuroscience, 9(7):568-578 (2008).
  • Campos-Bedolla P, Walter FR, Veszelka S, et al.: Role of the blood-brain barrier in the nutrition of the central nervous system. Archives of Medical Research, 45(8):610-638 (2014).
  • Singh B, Parsaik AK, Mielke MM, et al.: Association of mediterranean diet with mild cognitive impairment and Alzheimer's disease; a systematic review and meta-analysis. Journal of Alzheimer's Disease, 39(2) :271-282 (2014).
  • Shimokata H, Ando F, Niino N: A new comprehensive study on aging; the National Institute for Longevity Sciences, Longitudinal Study of Aging (NILS-LSA). Journal of Epidemiology, 10(Suppl-1):S1-9 (2000).
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