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J-GLOBAL ID:202202290445092266   整理番号:22A0986974

塩化物イオンによる甘味受容体やうま味受容体制御の構造生物学・生物物理学的検証

Structural and Biophysical Analysis of Sweet and Umami Taste Receptor Regulation by Chloride Ion
著者 (1件):
資料名:
巻: 2020  ページ: 159-165  発行年: 2022年03月 
JST資料番号: L7132A  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 短報  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
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塩味は,対イオンが塩化物イオンのときに最も強く感じられること...
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分類 (2件):
分類
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その他の感覚  ,  食品の化学・栄養価 
引用文献 (19件):
  • Taruno A, Nomura K, Kusakizako T, Ma Z, Nureki O, Foskett JK. Taste transduction and channel synapses in taste buds. Pflugers Arch. 2021; 473(1): 3-13.
  • Chandrashekar J, Kuhn C, Oka Y, Yarmolinsky DA, Hummler E, Ryba NJ, et al. The cells and peripheral representation of sodium taste in mice. Nature. 2010; 464(7286): 297-301.
  • Ye Q, Heck GL, DeSimone JA. The anion paradox in sodium taste reception: resolution by voltage-clamp studies. Science. 1991; 254(5032): 724-6.
  • Collier DM, Snyder PM. Extracellular chloride regulates the epithelial sodium channel. J Biol Chem. 2009; 284(43): 29320-5.
  • Collier DM, Snyder PM. Identification of epithelial Na+ channel (ENaC) intersubunit Cl-inhibitory residues suggests a trimeric alpha gamma beta channel architecture. J Biol Chem. 2011; 286(8): 6027-32.
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