研究者
J-GLOBAL ID:202301019344245186   更新日: 2024年04月25日

秦 葳

シン イ | QIN WEI
所属機関・部署:
職名: 助教
競争的資金等の研究課題 (2件):
  • 2021 - 2023 機械製茶の処理条件が茶飲料の健康機能性に及ぼす影響
  • 茶飲料の同時摂取が白米飯の糖質消化性に及ぼす影響
論文 (9件):
  • Chuang Zhang, Sunantha Ketnawa, Sukanya Thuengtung, Yidi Cai, Wei Qin, Yukiharu Ogawa. Simulated In Vitro Digestive Characteristics of Raw Yam Tubers in Japanese Diet: Changes in Protein Profile, Starch Digestibility, Antioxidant Capacity and Microstructure. Foods. 2022. 11. 23. 3892-3892
  • Wei Qin, Ryutaro Yamada, Takuya Araki, Yukiharu Ogawa. Influence of manufacturing system scale for commercial Japanese green tea (Sencha) production on biochemical characteristics of tea leaf and infusion. Journal of Food Process Engineering. 2022. 46. 1
  • Wei Qin, Sunantha Ketnawa, Yukiharu Ogawa. Effect of digestive enzymes and pH on variation of bioavailability of green tea during simulated in vitro gastrointestinal digestion. Food Science and Human Wellness. 2022. 11. 3. 669-675
  • Wei Qin, Ryutaro Yamada, Takuya Araki, Yukiharu Ogawa. Changes in Morphological and Functional Characteristics of Tea Leaves During Japanese Green Tea (Sencha) Manufacturing Process. Food and Bioprocess Technology. 2021. 15. 1. 82-91
  • Florencio Collado Reginio, Wei Qin, Sunantha Ketnawa, Yukiharu Ogawa. Bio-properties of Saba banana (Musa ‘saba’, ABB Group): Influence of maturity and changes during simulated in vitro gastrointestinal digestion. Scientific Reports. 2020. 10. 1
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書籍 (1件):
  • Washoku, Japanese Food
    2022
学歴 (2件):
  • 2019 - 2022 千葉大学 大学院園芸学研究科 博士後期課程
  • 2017 - 2019 千葉大学 大学院園芸学研究科 博士前期課程
経歴 (3件):
  • 2023/06 - 現在 北海道大学 大学院保健科学研究院 助教
  • 2022/04 - 2023/03 千葉大学 大学院 園芸学研究院 日本学術振興会特別研究員(PD)
  • 2021/04 - 2022/03 千葉大学 大学院 園芸学研究院 日本学術振興会特別研究員(DC2)
受賞 (2件):
  • 2022/11 - Mae Fah Luang University 4th ICAAI2022 Oral Presentation Award - Gold Medal
  • 2022/08 - International Symposium on Tea Science and Traditional Medicine Research Best Presentation Award
所属学会 (2件):
農業施設学会 ,  美味技術学会
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