Rchr
J-GLOBAL ID:200901001073888500   Update date: Oct. 09, 2024

Iyota Hiroyuki

イヨタ ヒロユキ | Iyota Hiroyuki
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://kani.sakura.ne.jp/netsu/public_html/welcome.html
Research field  (5): Home economics, lifestyle science ,  Chemical reaction and process system engineering ,  Measurement engineering ,  Home economics, lifestyle science ,  Thermal engineering
Research keywords  (19): colorimetry ,  food processing ,  superheated steam ,  humidity ,  drying ,  蒸発 ,  デンプン ,  交感神経活動 ,  マンゴニ対流 ,  高湿度空気 ,  吸収促進 ,  マランゴニ対流 ,  食品加工 ,  界面活性剤 ,  吸収冷凍機 ,  過熱水蒸気 ,  相変化 ,  凝縮 ,  乾燥
Research theme for competitive and other funds  (19):
  • 2022 - 2025 高濃度水蒸気の高効率利用のための水蒸気発生法と計測法に関する研究
  • 2021 - 2022 パン・菓子の製造装置における水蒸気利用技術に関する研究
  • 2018 - 2019 パン・菓子の製造装置における水蒸気利用技術に関する研究
  • 2016 - 2018 高温高湿度の高度利用のための湿度測定法と精度評価技術に関する研究
  • 2011 - 2014 水蒸気オーブンの利用技術向上のためのシミュレーションソフトウェアの開発
Show all
Papers (148):
  • Hayato Masuda, Tomohiro Ryuzaki, Ryutaro Kawachi, Hiroyuki Iyota. Advanced control of microstructure in ice cream by agitation and mixing during freezing process. Chemical Engineering Research and Design. 2024. 205. 665-671
  • Hayato Masuda, Shinichiro Okumura, Koki Wada, Hiroyuki Iyota. Self-Propelled Polymeric Droplet in Leidenfrost State on a Superheated Ratchet Surface. Industrial & Engineering Chemistry Research. 2024. 63. 15. 6785-6793
  • Hayato Masuda, Hiroyuki Iyota, Mitsuhiro Ohta. Representative velocity scale of Rayleigh-Bénard convection with shear-thinning fluids. The Canadian Journal of Chemical Engineering. 2023. 102. 2. 1007-1016
  • Taiga Nakazaki, Yuichiro Akimaru, Hiroyuki Iyota, Hayato Masuda. Effect of supercooling phenomenon on liquid freezing in cylindrical vessel. Asia-Pacific Journal of Chemical Engineering. 2023. 18. 6
  • Hayato Masuda, Momoko Sawano, Hiroyuki Iyota, Makoto Shimoyamada. Kinetics of size change in air bubble and fat globule during ice cream freezing process. Journal of Food Process Engineering. 2023. 46. 9
more...
MISC (109):
  • 増田勇人, 奥村慎一郎, 伊與田浩志. 高温ラチェット面上を自走するライデンフロスト液滴運動に及ぼす高分子添加の影響. 化学工学会年会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2023. 88th
  • 奥村慎一郎, 和田光生, 増田勇人, 伊與田浩志. 高温ラチェット面上におけるライデンフロスト液滴の運動モデル. 化学工学会秋季大会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2022. 53rd
  • 中川幹太, 増田勇人, 伊與田浩志. 軸方向温度勾配を有するTaylor-Couette-Poiseuille流の流動ダイナミクス. 化学工学会秋季大会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2022. 53rd
  • 増田勇人, 中川幹太, 藤永大輝, 伊與田浩志, 大村直人. 温度分布を有するテイラー渦流のダイナミクスに流体物性が及ぼす影響. 化学工学会秋季大会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2021. 52nd
  • 増田勇人, 中川幹太, 伊與田浩志, 大村直人. Effect of rheological property on flow pattern of Taylor-Couette flow with buoyancy. 日本伝熱シンポジウム講演論文集(CD-ROM). 2021. 58th
more...
Patents (2):
  • 照明装置
  • 蒸気量測定装置
Books (5):
  • ドライシンドロームの基礎と臨床
    メディカルレビュー社 2016 ISBN:9784779216176
  • 溶媒乾燥に伴う溶質・結晶の析出挙動
    分散・塗布・乾燥の基礎と応用,テクノシステム 2014
  • 過熱水蒸気の特徴と利用技術
    水-基礎・ヘルスケア・環境浄化・先端応用技術-,NTS 2006
  • 過熱水蒸気を用いた食品加工技術
    水の特性と新しい利用技術,NTS 2004 ISBN:4860430484
  • 過熱蒸気乾燥
    乾燥工学の進展,化学工業社 2000
Lectures and oral presentations  (371):
  • AOBSERVATION OF COLOR AND GLOSS CHANGE DURING THAWING OF FOODS USING A NON-CONTACT 2D MEASUREMENT SYSTEM WITH A DIGITAL CAMERA
    (6th Asia Color Association Conference 2021)
  • 大阪府における給食経営管理業務に関する実態調査(第1報:COVID-19 禍における病院栄養部門運営の課題)
    (第16回日本給食経営管理学会学術総会 2021)
  • 未来型医療福祉給食サービス実現への調査研究(主体と課題・視点の整理について)
    (第16回日本給食経営管理学会学術総会 2021)
  • 大阪府における給食経営管理業務に関する実態調査(第2報:病院における栄養管理の実態と情報共有の課題)
    (第16回日本給食経営管理学会学術総会 2021)
  • 高圧処理した米飯の美味特性解析~給食施設における新しい調理システム開発の試み~
    (第16回日本給食経営管理学会学術総会 2021)
more...
Education (1):
  • 1992 - 1994 Osaka City University Graduate School, Division of Engineering
Professional career (4):
  • 博士(工学) (大阪市立大学)
  • 修士(工学) (大阪市立大学)
  • Doctor of Engineering (Osaka City University)
  • Master of Engineering (Osaka City University)
Work history (2):
  • 2022/04 - 現在 Osaka Metropolitan University Graduate School of Engineering Division of Mechanical Engineering
  • 2015/04 - 2022/03 Osaka City University Graduate School of Engineering
Committee career (9):
  • 2017 - 現在 日本機械学会熱工学部門 運営委員(96期)
  • 2017 - 現在 日本食品工学会 国際交流委員
  • 2015 - 現在 日本食品科学工学会関西支部 運営委員
  • 2015 - 現在 日本調理科学会近畿支部 支部委員
  • 2007 - 現在 日本食品工学会 代議員
Show all
Awards (10):
  • 2021/06/27 - 日本色彩学会第52回全国大会 発表奨励賞
  • 2020/08/26 - 日本食品工学会 第10回年次大会 優秀発表賞(ポスター発表の部)
  • 2019/08/30 - センシングフォーラム研究奨励賞(北村祥太)
  • 2018/11/14 - 日本熱物性学会賞 論文賞
  • 2015/10 - 農業食料工学会論文賞
Show all
Association Membership(s) (9):
日本食品科学工学会 ,  Japan society for food engineering ,  日本調理科学会 ,  日本熱物性学会 ,  THE JAPAN SOCIETY OF MECHANICAL ENGINEERS ,  日本冷凍空調学会 ,  日本伝熱学会 ,  化学工学会 ,  給食経営管理学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page