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J-GLOBAL ID:200901016705203476   Update date: Sep. 19, 2024

Kayano Shinichi

カヤノ シンイチ | Kayano Shinichi
Affiliation and department:
Job title: Research Associate,Visiting Researcher
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (3): 有機化学 ,  食品機能化学 ,  Food Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2023 - 2026 カキタンニン投与によるI型糖尿病の発症予防効果と腸内細菌叢との関連
  • 2021 - 2024 柿タンニンが関与する腸内細菌叢の変化と肥満予防との関連
  • 2020 - 2023 干し柿由来タンニンの腸内細菌による健康増進効果発現機構の解明
  • 2018 - 2021 Elucidation of the pathological improvement mechanism of inflammatory bowel disease with persimmon tannin
Papers (31):
  • Takahiko Mitani, Yasuko Yawata, Nami Yamamoto, Mitsunori Nishide, Hidefumi Sakamoto, Shin-Ichi Kayano. Stability of Hydroxy-α-Sanshool in Medium-Chain Triglyceride Oil and Corresponding Oil/Water Emulsions. Foods (Basel, Switzerland). 2023. 12. 19
  • Takahiko Mitani, Yasuko Yawata, Nami Yamamoto, Yoshiharu Okuno, Hidefumi Sakamoto, Mitsunori Nishide, Shin-Ichi Kayano. Stabilization of Hydroxy-α-Sanshool by Antioxidants Present in the Genus Zanthoxylum. Foods (Basel, Switzerland). 2023. 12. 18
  • Ryutaro Furukawa, Masahiro Kitabatake, Noriko Ouji-Sageshima, Dai Tomita, Makiko Kumamoto, Yuki Suzuki, Akiyo Nakano, Ryuichi Nakano, Yoko Matsumura, Shin-Ichi Kayano, et al. Antiviral Effect of Candies Containing Persimmon-Derived Tannin against SARS-CoV-2 Delta Strain. Viruses. 2023. 15. 8
  • Yoko Matsumura, Masahiro Kitabatake, Shin-ichi Kayano, Toshihiro Ito. Dietary Phenolic Compounds: Their Health Benefits and Association with the Gut Microbiota. Antioxidants. 2023. 12. 4. 880-880
  • Naoko Mochida, Yoko Matsumura, Masahiro Kitabatake, Toshihiro Ito, Shin-ichi Kayano, Hiroe Kikuzaki. Antioxidant Potential of Non-Extractable Fractions of Dried Persimmon (Diospyros kaki Thunb.) in Streptozotocin-Induced Diabetic Rats. Antioxidants. 2022. 11. 8. 1555-1555
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MISC (7):
  • 栢野 新市. トウキ葉の機能性. 食品と科学. 2022. 64. 12. 14-19
  • 栢野 新市, 松村 羊子. 干し柿の健康機能性-特集 干し柿産業を展望する. 果実日本. 2021. 76. 1. 63-67
  • 栢野 新市. 食品機能性研究 干し柿の健康効果. 食品と科学. 2019. 61. 3. 14-18
  • 栢野 新市. カリフォルニア・レーズンのスポーツにおける有用性. SUPORTEC2013. 2013
  • 栢野 新市. ドライフルーツの機能性-特集 ドライフルーツなど各種食品の健康効果. 食品と科学. 2013. 55. 2. 59-63
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Patents (10):
  • 尿路感染症の治療剤
  • 抗酸化剤および活性酸素消去剤
  • アボカド葉茶とその飲料および抽出液乾固物
  • プルーン葉茶とその飲料及び抽出液乾固物
  • 天然抗酸化剤および活性酸素消去剤
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Books (9):
  • スパイス・ハーブの機能と応用
    シーエムシー出版 2020 ISBN:9784781315218
  • Prunus Classification, Cultivation and Toxicity
    Nova Science Publishers, Inc 2020
  • 食品学II
    (株)羊土社 2016
  • 食品学I
    (株)羊土社 2015
  • Isoflavone C-glycosides isolated from the root of kudzu (Pueraria Lobata) and their estrogenic and antimutagenic activities
    Nova Science Publishers, Inc. 2013
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Lectures and oral presentations  (58):
  • 柿タンニンによる新型コロナウイルス抑制効果の実証 動物モデルならびに臨床研究の検討から
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2023)
  • 柿タンニンによる新型コロナウイルス抑制効果の実証-動物モデルならびに臨床研究の検討から
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2023)
  • 高脂肪食投与ラットに対する柿タンニンの影響
    (日本栄養・食糧学会近畿支部大会講演要旨集 2023)
  • 高脂肪食投与ラットの腸内細菌叢に対する柿タンニンの影響
    (日本栄養・食糧学会近畿支部大会講演要旨集 2023)
  • トウキ葉に含まれるポリフェノール類の探索
    (日本食品化学学会 第28回総会・学術大会 2022)
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Education (4):
  • 2004 - 博士(学術) 大阪市立大学 第4546号
  • 2003 - 管理栄養士免許 管理栄養士名簿登録番号 第108830号
  • 2002 - 栄養士免許証 栄養士名簿登録番号 兵庫県 第42402号
  • 1981 - 1985 Osaka City University Faculty of Human Life Science
Professional career (1):
  • Philosophy of Doctor (Osaka City University)
Work history (18):
  • 2015/04 - 現在 Osaka Shoin Women's University Department of Health and Nutrition
  • 2012/04 - 現在 Kio University
  • 2009/04 - 現在 Kio University Faculty of Health Science, Department of Human and Nutrition
  • 2013/04 - 2023/03 Osaka City University Faculty of Human Life Science, Department of Food and Nutrition
  • 2008/04 - 2015/03 Osaka Shoin Women's University Faculty of Liberal Arts, Department of Health and Nutrition
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Committee career (2):
  • 2014/05 - 現在 日本栄養・食糧学会 近畿支部参与
  • 2013/07 - 2021/07 日本栄養学教育学会 代議員
Association Membership(s) (3):
THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  Japanese Society of Food Chemistry ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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