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J-GLOBAL ID:200901023287921355   Update date: May. 13, 2020

Tsudzuki Junko

ツヅキ ジュンコ | Tsudzuki Junko
Affiliation and department:
Research field  (2): Molecular biology ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 食生活 ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 真空低温調理した牛および豚フィレ肉の性質
  • The complete nucleotide sequence of the black pine chloroplast genome
  • Analysis of entire chloroplast genome from unicellular green algae chlorella vuruga C-27
  • Properties of beef and pork after vacuum cooking
MISC (76):
  • ハンバーガー類のn-6系とn-3系多価不促和脂肪酸含有量比について. 椙山女学園大学研究論集. 2002. 33
  • The ratio of n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids contents in fast food humbergers. Journal of Sugiyama Jogakuen University. 2002. 33
  • ウキクサ(Lemna gibba G3)老若化に伴う代謝活性の変動. 椙山女学園大学研究論集. 2001. 32. 24-31
  • エゴマ豆腐の酸化安定性と嗜好性について. 椙山女学園大学研究論集. 2001. 32. 23-30
  • 「その他の調味料」の使用が食塩摂取量におよぼす影響. 椙山女学園大学研究論集. 2001. 32. 7-22
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Works (5):
  • 健康のための食事とあぶら(毎日新聞連載)
    1982 -
  • Meals and Oil for Health
    1982 -
  • 健康のための省塩食(毎日新聞連載)
    1981 -
  • Salt-decreasing-meals for Health
    1981 -
  • 市販調理品のn-6/n-3
Professional career (1):
  • (BLANK) (Nagoya University)
Committee career (6):
  • 2000 - 2002 International Society of Endocytobiology ICES8 local organizing committee member
  • 1999 - 2000 日本植物生理学会 日本植物生理学会2000年度大会準備委員
  • 1999 - 日本家政学会 第51回大会実行委員
  • 1997 - 日本調理科学会 日本調理科学会平成10年度大会実行委員
  • 1994 - 1996 日本遺伝学会 第68回大会実行委員
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Association Membership(s) (10):
日本植物生理学会 ,  日本咀嚼学会 ,  日本遺伝学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本調理科学会 ,  日本生化学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本家政学会 ,  International Society of Endocytobiology ICES8
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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