Rchr
J-GLOBAL ID:200901024528321016   Update date: May. 27, 2020

Takahashi Junko

タカハシ ジユンコ | Takahashi Junko
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (4): 食物 ,  食品テクスチャー ,  Food ,  Food Texture
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 咀嚼動作の解析
  • 咀嚼時の食品の破砕音
  • Analysis of masticatory pattern
  • Food crushing sounds during mastication
MISC (65):
  • 食品の破砕音を表す擬声語の認知度について. 聖セシリア女子短期大学 紀要. 2001. 26. 69-79
  • 幼稚園における食生活指導. 聖セシリア女子短期大学 紀要. 2001. 26. 53-60
  • Recognition of Onomatopoeia of Crushing Sounds in Food. Bulletin of St. Cecilia Women's Junior College. 2001. 26. 69-79
  • The Guidance of Diet Life in The Kindergarten. Bulletin of St. Cecilia Women's Junior College. 2001. 26. 53-60
  • 食品の硬さと擬声語の関連. 聖セシリア女子短期大学紀要. 2000. 25. 27-36
more...
Books (9):
  • 新・小児栄養
    みらい社、共著 2000
  • 新食感事典
    サイエンスフォーラム、共著 1999
  • 小児栄養
    みらい社,共著 1998
  • 総合調理科学事典
    光生館,共著 1997
  • マテリアル破壊応用ハンドブック
    サイエンスフォーラム,共著 1997
more...
Professional career (1):
  • (BLANK)
Awards (1):
  • 1985 - 日本家政学会奨励賞
Association Membership(s) (5):
日本味と匂い学会 ,  日本咀嚼学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品科学工業学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page