Rchr
J-GLOBAL ID:200901025153545988   Update date: Sep. 27, 2022

Suzuki Tetsuya

スズキ テツヤ | Suzuki Tetsuya
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (4): Food sciences ,  Applied biochemistry ,  Cell biology ,  Laboratory animal science
Research keywords  (7): 実験真核微生物学 ,  活性酸素・フリーラジカル科学 ,  毒性学 ,  食品健全学 ,  Experimental Zoology ,  Applied Biochemistry ,  Nutritional Science・Food Science
Research theme for competitive and other funds  (13):
  • 2002 - 2005 Physiologically Functional Water
  • 2000 - 2005 Functions of Electrolyzed Chlorous Solutions
  • 機能性素材による細胞機能賦活化
  • 環境有害物質の生物変換による無害化
  • 活性酸素ストレスの有効利用
Show all
MISC (137):
more...
Books (14):
  • 各種電解水の微生物殺菌メカニズム
    洗浄殺菌の科学と技術(サイエンスフオーラム社) 2000
  • 植物体における辛味成分: カプサイシンおよび同族体の生合成と代謝
    トウガラシ-辛味の科学(岩井・渡邊編) 幸書房 1999
  • 電解処理水による微生物制御
    無菌包装の最先端と無菌化技術(サイエンス・フォーラム社) 1999
  • Marine Plasmalogen and Its Antioxidantive Effect Intake of Dietary Fish Oil into membrane Lipid and their stability against Oxidetive stress
    ACS Series 702:Functional Foods for Disease Prevention. II. Medicinal Plants and Other Foods 1998
  • 生物・環境産業のための非熱プロセス事典
    サイエンスフォーラム社 1997
more...
Works (8):
  • 特定資材を用いた現地農法に関する調査研究
    2000 -
  • Utilization of Functional materials for Agriculture
    2000 -
  • 未利用水産資源の有効利用
    1999 -
  • Effective Utilization of non-utilized marine resources
    1999 -
  • 機能性水産リン脂質の有効利用
    1990 - 1993
more...
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Kyoto University)
Committee career (5):
  • 2002 - 機能水学会 ウオーター研究会部会、常任幹事
  • 2000 - 微量栄養素研究会 理事
  • 2000 - Society for Trace Nutrients Research Editorial board
  • 1997 - Japan Society for Food Factors board member
  • 1996 - 日本食品因子学会 評議員
Association Membership(s) (34):
微量栄養素研究会 ,  日本食品因子学会 ,  機能水学会 ,  脂質栄養生化学会 ,  日本藻類学会 ,  Mitochondria Research Society ,  New York Academy of Science ,  米国科学振興協会(American Association for the Advancement of Science) ,  米国化学会(American Chemical Society) ,  日本分析化学会 ,  国際フリーラジカル学会 (Oxygen Society) ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本水産学会 ,  Japanese Society of Nutrition and Food Science ,  New York Academy of Sciences ,  American Association for Advancement of Science ,  The Japanese Society for Plant Phsiologists ,  Society for Lipid Nutrition ,  International Conference on Food Factors ,  Japan Society for Food Factors ,  Society for Trace Nutrients Research ,  Japan Society for Biomedical Research on Trace Elements ,  The Japan Society for Analytical Chemistry ,  Japan Bioindustry Association ,  The Japanese Biochemical Society ,  and Agriculturalchemistry ,  Biotechnology ,  Japanese Society for Bioscience ,  Japanese Society of Fisheries Science ,  Mitochondoria Research Society ,  International Society of Food Science and Technology ,  Society of Free Radical Biology and Medicine ,  American Chemical Society
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page