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J-GLOBAL ID:200901027402588164   Update date: Jan. 17, 2024

Sato Emiko

サトウ エミコ | Sato Emiko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (9): ゴマ豆腐の起源(食文化) ,  調理学実験 ,  調理学実習 ,  調理科学 ,  調理学 ,  Origin of Gomatofu (Food culture) ,  Experimental Cookery ,  Practical Cookery ,  Cooking Science
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 1999 - Effect of mechanical properties on roasting conditions of gomatofu
  • 1994 - 1997 老化団子のみかけの活性化エネルギーと自由体積分率
  • 1994 - 1997 Apparent Activation Energies and Fractional Fee Volumes of Retrograded Dangos (Part 1)
  • 1987 - 1993 Emulsion emulsified with miso
  • 1992 - 胡麻豆腐の調製条件に及ぼす物理的性質の影響
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MISC (88):
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Books (12):
  • 新潟の伝統ごはん
    新潟日報事業社 2006
  • 総合調理科学事典(改訂版)、日本調理科学会編、分担執筆
    光生館 2006
  • レオロジーデータハンドブック-レオロジー学会編、分担執筆
    丸善株式会社 2006
  • 新潟県の社会と文化-「地域学<新潟県」
    本の泉社 2006
  • ネオエスカ調理学
    同之書院 分担執筆 2004
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Lectures and oral presentations  (56):
  • 澱粉ゲルのレオロジー特性に及ぼす油脂添加の影響
    (第56回レオロジー討論会 2008)
  • ゴマ豆腐の力学特性に及ぼす油脂の影響
    (平成20年度日本調理科学会大会 2008)
  • 澱粉の異なるゴマ乳分散液のレオロジー特性-ウルチ米澱粉の比較
    (第55回レオロジー討論会 2007)
  • ゴマ豆腐の力学特性に及ぼすウルチ米澱粉の影響
    (平成19年度日本調理科学会大会 2007)
  • ゴマ豆腐の力学特性に及ぼすゴマの焙煎条件の影響
    (第30回バイオレオロジー学会要旨 2007)
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Works (15):
  • 第56回レオロジー討論会フォーラム「ゴマ豆腐の食感とレオロジー」講演
    2008 -
  • 日本バイオレオロジー学会30周年記念市民公開講座「生活の中のバイオレオロジー」
    2007 -
  • にいがた連携公開講座2007「食育の重要性と食環境とのかかわり」
    2007 -
  • 日本調理科学会関東支部「調理科学と地域文化-豆、いも」
    2001 - 2004
  • 第31回食品の物性に関するシンポジウム講演-「ゴマ豆腐の物性とおいしさ」
    2004 -
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Education (2):
  • - 1973 Niigata University Faculty of Education
  • - 1973 Niigata University Faculty of Education
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Niigata University)
Work history (12):
  • 2008 - - 県立新潟女子短期大学食物栄養専攻教授
  • 2008 - -professor
  • 1995 - 2007 Niigata Women's College
  • 1994 - 2007 Niigata Women's College Department of Human Life and Environmental Science
  • 1991 - 1994 県立新潟女子短期大学食物栄養 専攻講師
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Committee career (10):
  • 2004/04 - ~日本バイオレオロジー学会編集委員
  • 2004 - 日本バイオレオロジー学会 編集委員
  • 2003/09 - 日本調理料学会 日本調理科学会評議員
  • 2003/09 - ~日本調理科学会評議委員
  • 2003/04 - 日本レオロジー学会 日本レオロジー学会代議員
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Awards (2):
  • 2004 - 社団法人全国栄養養成施設協会「栄養士養成施設教員顕彰」
  • 1986 - 日本家政学会奨励賞
Association Membership(s) (7):
日本バイオレオロジー学会 ,  日本ゴマ科学会 ,  日本ハイドロコロイド研究会 ,  日本レオロジー学会 ,  日本調理料学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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