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J-GLOBAL ID:200901030704814385
Update date: Aug. 30, 2022
Ueda Takayoshi
ウエダ タカヨシ | Ueda Takayoshi
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Affiliation and department:
Utsunomiya University Faculty of Education, Science Education
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Detailed information
Job title:
professor
Research field (2):
Aquaculture
, Genetics
Research keywords (5):
生物多様性
, 水産学
, 細胞遺伝学
, Fisheries
, Cytogenetics
Research theme for competitive and other funds (7):
絶滅危惧種の生息地保全に関する研究
魚類の変異原試験に関する研究
バイオテクノロジーによる有用魚生産に関する研究
魚類の核型分化機構についての研究
Study on Mutagenecity Test in Fishes
Study on Production of Useful Fishes using Biotechnology
Study on Mechanism of Karyotype Differentiation
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MISC (55):
T. Ueda, T. Ishinabe, S-R. Jeon. Establishment of an Albino strain of the bitterling Tanakia signifer (Pisces, Cyprinidae). JOURNAL OF HEREDITY. 2007. 98. 3. 277-279
中国浙江省におけるタナゴ類の生息状況調査. 宇都宮大学教育学部紀要. 2007. 57II. 19-25
教材的活用を目的とした宇都宮市横山町休耕田における水生生物の生息状況調査. 宇大教育実総センター紀要. 2007. 30. 501-508
Takayoshi Ueda, Koji Iijima, Hiroto Naoi, Ryoichi Arai, Toshihiro Ishinabe, Sang-Rin Jeon. Karyotypes of three Tanakia bitterlings (Pisces, Cyprinidae) from East Asia. Cytologia. 2006. 71. 3. 251-255
タナゴ類を教材とした生物の系統に関する学習指導. 宇大教育実総センター紀要. 2005. 28. 67-76
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Books (1):
Fish Cytogenetics
Science Publishers, Inc. 2007 ISBN:9781578083305
Works (3):
水生生物の遺伝的多様性と近親交配の解明並びに保存技術の確立
1999 - 2002
水生生物の遺伝的多様性の保存及び評価手法の開発
1994 - 1998
新品種作出基礎技術開発
1992 - 1996
Education (4):
- 1978 Kwansei Gakuin University
- 1978 Kwansei Gakuin University Graduate School, Division of Natural Science
- 1975 Kwansei Gakuin University
- 1975 Kwansei Gakuin University Faculty of Science
Professional career (2):
(BLANK) (Kwansei Gakuin University)
(BLANK)
Association Membership(s) (5):
日本環境変異原学会
, 日本魚類学会
, 日本遺伝学会
, 日本水産学会
, 染色体学会
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