Rchr
J-GLOBAL ID:200901032046757260   Update date: Aug. 28, 2021

Sawai Jun

サワイ ジュン | Sawai Jun
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (2): http://www.kanagawa-it.ac.jphttp://web.mac.com/sawai_bio/Site/Welcome.html
Research field  (8): Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Healthcare management, medical sociology ,  Food sciences ,  Applied microbiology ,  Applied biofunctional and bioprocess engineering
Research keywords  (7): 膜分離 ,  微生物制御 ,  環境 ,  食品 ,  Food Engineering ,  Pasterurization ,  Antimicrobial Technology
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2002 - 非多孔質膜を用いた環境汚染物質および有用物質の膜分離法の開発
  • 2002 - 微生物による環境汚染物質の生分解
  • 2002 - (BLANK)
  • 1990 - 2001 遠赤外線照射殺菌に関する研究
  • 1990 - 2001 Study on Pasteurization by Far-Infrared Irradiation
Show all
Papers (97):
  • Tsuruma, A., Nomoto, Y., Nshio, M., Ishikawa, M., Sawai, J. Efficacy of sorbitol-coated heated scallop-shell powder for the antimicrobial treatment of fresh vegetables. Food Control. 2020. 110. 106972
  • Shoma Tanaka, Hiroaki Okano, Nobuyuki Matsuda, Jun Sawai, Kazumitsu Naoe, Masanao Imai. Preparation of Biocompatible Liquid Marbles Stabilized by Food-Grade Stearate Microparticle for Aerobic Bacteria Cultivation. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2020
  • Ishidoriya, K, Sawai, J. Influences of zinc oxide nano-particles on biofilm formation of Staphylococcus aureus (in Japanese). Journal of Environmental Control Technique. 2019. 37. 6. 281-289
  • Ohgane, H, Sato, T, Shinokawa, C, Sawai, J. Low-concentration sorbic acid promotes the induction of Escherichia coli into a viable but nonculturable state. Biocontrol Science. 2019. 24. 1. 67-71
  • Ishidoriya,K, Kikuchi, M, Sawai, J. Synthesis of Zinc Oxide Nanoparticles and Kinetic Analysis of Their Antibacterial Activity against Staphylococcus aureus. 2019. 37. 1. 36-47
more...
MISC (71):
more...
Books (18):
  • カビ・菌を知る・防ぐ60の知恵〜プロ直伝!防菌・防カビの新常識〜
    化学同人 2015
  • 食品・化粧品・医薬品への保存料・防腐剤の最適な配合法
    技術情報協会 2014 ISBN:9784254610550
  • スタンダード人間栄養学-食品・環境の衛生検査
    2014 ISBN:9784254610550
  • -スタンダード人間栄養学- 食品の安全性
    朝倉書店 2012 ISBN:9784254610536
  • 貝殻焼成カルシウムによるカット野菜の殺菌.「カット野菜品質・衛生管理ハンドブック」
    サイエンスフォーラム 2009
more...
Works (4):
  • 抗菌剤(無機系)の開発
    2000 - 2001
  • Development of inorganic antibacterial materials
    2000 - 2001
  • 常圧における湿り空気を利用した除菌装置
    1999 -
  • Decontamination System unsing Humid Air at normal pressure
    1999 -
Education (4):
  • - 1996 Tokyo University of Agriculture and Technology
  • - 1996 Tokyo University of Agriculture and Technology
  • - 1991 Tokyo University of Agriculture and Technology
  • - 1991 Tokyo University of Agriculture and Technology
Professional career (2):
  • (BLANK) (Tokyo University of Agriculture and Technology)
  • (BLANK) (Tokyo University of Agriculture and Technology)
Awards (4):
  • 2012 - 日本防菌防黴学会 平成24年度学術貢献賞
  • 2008 - 平成19年度日本防菌防黴学会研究奨励賞
  • 2005 - 第12回環境化学論文賞
  • 1999 - 第11回日本MRS学術シンポジウム奨励賞
Association Membership(s) (8):
日本環境化学会 ,  日本食品微生物学会 ,  日本水環境学会 ,  日本食品工学会 ,  日本生物工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本防菌防黴学会 ,  化学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page