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J-GLOBAL ID:200901036096676533   Update date: Jan. 17, 2024

Ohta Miho

オオタ ミホ | Ohta Miho
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Medical biochemistry ,  Food sciences ,  Functional biochemistry
Research keywords  (5): 食品科学・栄養科学 ,  医化学一般 ,  機能生物化学 ,  Food Science and Nutritional Chemistry ,  Biochemistry
Research theme for competitive and other funds  (9):
  • ステロイドホルモンの代謝研究
  • テンペに含まれるイソフラボンの研究
  • ダイオキシンの代謝に関する研究
  • ビタミンDの代謝と生理機能に関する研究
  • 無塩大豆発酵食品テンペの研究
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MISC (104):
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Books (9):
  • 応用栄養学 栄養マネジメント演習・実習
    医歯薬出版(株) 2009
  • メニューコーディネートのための食材別料理集 編著
    同文書院 2002
  • EXCISE栄養指導(改訂4版)編著
    南江堂 2002
  • Exercise栄養指導 改訂第3版
    南江堂 2000
  • Epidermal Growth Factor and Basic Fibroblast Growth Factor Induce 3b-hydroxysteroid Dehydrogenase Type II in Human Adrenocortical Carcinoma cells.
    Universal Academy Press, Inc Molecular Steroidogenesis Fronteers Science Series No29. eds by M.Okamoto et al.(2000) 2000
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Lectures and oral presentations  (102):
  • Production of active form of vitaminD3 by Streptomyces lividans cells expressing a double mutant of CYP105A1
    (第82回日本生化学大会 2009)
  • Antiprorifercation activity and metabolism of 25-hydroxyvitaminD3 in human prostate calls
    (第82回日本生化学大会 2009)
  • テンペと食育 カラフルテンペ団子について
    (日本テンペ研究会平成21年春季集会 2009)
  • ヒトおよびラット由来CYP24A1による1α、25-ジヒドロキシビタミンD2の代謝
    (日本ビタミン学会第61回大会 2009)
  • CYP105A1二重変異体を発現する放線菌を用いた活性型ビタミンD3の生産
    (日本ビタミン学会第61回大会 2009)
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Works (1):
  • 内分泌撹乱物質代謝能と有する微生物の創製
    2002 -
Education (4):
  • - 1979 Osaka University
  • - 1979 Osaka University Graduate School, Division of Medical Sciences
  • - 1973 Koshien University College of Nutrition
  • - 1973 Koshien University Faculty of Nutrition
Professional career (2):
  • (BLANK) (Osaka University)
  • (BLANK) (Osaka City University)
Work history (2):
  • 1983 - 1992 Osaka University Faculty of Medicine
  • 1979 - 1983 国立循環器病センター研究所・生化学部 室員
Committee career (4):
  • 2004 - 現在 日本調理科学会 近畿支部委員
  • 2003 - 現在 日本栄養改善学会 評議員
  • 1999 - 現在 日本生化学会 評議員
  • 1990 - 現在 テンペ研究会 役員
Association Membership(s) (8):
日本伝統食品研究会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本ビタミン学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会 ,  日本栄養改善学会 ,  テンペ研究会 ,  日本生化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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