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J-GLOBAL ID:200901044725247236   Update date: Oct. 30, 2024

Yamaguchi Masanori

ヤマグチ マサノリ | Yamaguchi Masanori
Affiliation and department:
Research field  (4): Food sciences ,  Bioorganic chemistry ,  Biochemistry ,  Molecular biochemistry
Research keywords  (7): グリコサミノグリカン ,  糖鎖工学 ,  シアロ糖鎖 ,  糖鎖合成 ,  プロテオグリカン ,  oligosaccharide synthesis ,  proteoglycan
Research theme for competitive and other funds  (18):
  • 2022 - 2025 糖鎖工学基盤に基づいたコンドロイチン硫酸による神経分化促進機構の解明
  • 2020 - 2023 ビフィズス菌を特異的に増殖促進させる新規プレバイオティクスの効率生産法の開発
  • 2017 - 2020 Accurate Analysis of Carbohydrates via Thin-Layer Chromatography Based on Image Analysis and Color-Magnitude Model
  • 2017 - 2020 Synthesis of bioactive sugar chains using next-generation synthetic method and creation of medical application technology
  • 2018 - 2019 シアロ糖鎖合成技術の開発
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Papers (47):
  • Masanori Yamaguchi. Development of a Simple Extraction Method for Proteoglycans. Trends in Glycoscience and Glycotechnology. 2024. 36. 213. J81-J85
  • Masanori Yamaguchi. Development of a Simple Extraction Method for Proteoglycans. Trends in Glycoscience and Glycotechnology. 2024. 36. 213. E84-E88
  • Chiaki Matsuzaki, Hiroki Takagi, Sorachi Saiga, Yuun Kinoshita, Misako Yamaguchi, Yasuki Higashimura, Kenji Yamamoto, Masanori Yamaguchi. Prebiotic effect of galacto- N -biose on the intestinal lactic acid bacteria as enhancer of acetate production and hypothetical colonization. Applied and Environmental Microbiology. 2024. 90. 3
  • Masanori Yamaguchi, Kenji Yamamoto. Mucin glycans and their degradation by gut microbiota. Glycoconjugate Journal. 2023. 40. 3
  • Masanori Yamaguchi. Extraction of chondroitin sulfate from Oncorhynchus Mykiss and its analysis. Bulletin of the faculty of education wakayama university natural science. 2023. 73. 1-6
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MISC (14):
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Patents (17):
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Books (11):
  • 野菜に含まれる糖質加水分解酵素の調査
    和歌山大学学芸学会 2023
  • CARBOHYDRATES:ヒアルロン酸
    2022
  • CARBOHYDRATES:多糖の利用
    2021
  • Glycan research that contributes to the future of humanity
    2020
  • CARBOHYDRATES:構造多糖
    2017
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Lectures and oral presentations  (47):
  • 梅干し廃液を用いたプロテオグリカンの抽出法の開発とその応用利用
    (The 96th annual meeting of the Japanese Biochemical Society 2023)
  • 腸内乳酸菌の糖代謝を介したガラクト-N-ビオースの新規機能性
    (2023)
  • 産業利用を目指した糖鎖の創出:地域に根差した糖鎖産業の振興を目指して
    (第12回グライコバイオロジクス研究会 2023)
  • 和歌山発:プロテオグリカンの新規抽出法の開発と製品化の取り組み
    (日本応用糖質科学会 第48回近畿支部大会 2022)
  • 野菜に含まれる糖質加水分解酵素の調査~食材との食べ合わせ~
    (理科教育学会近畿支部大会 2022)
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Professional career (1):
  • 博士(農学)
Work history (4):
  • 2020/04 - 現在 Wakayama University Faculty of Education Department of Organic Biochemistry professor
  • 2010/04 - 2020/03 Wakayama University Faculty of Education
  • 2008/04 - 2010/03 Wakayama University Faculty of Education
  • 2005 - 2007 Hirosaki University School of Medicine
Committee career (5):
  • 2020 - 現在 和歌山バイオサイエンス連絡協議会 理事
  • 2019 - 現在 日本糖質学会 評議員
  • 2018/01 - 現在 糖質応用研究コンソーシアム 会長
  • 2009/04 - 2018/03 日本化学会 代表正会員
  • 2009/04 - 2018/03 日本化学会 近畿支部幹事
Awards (2):
  • 2022/12 - ニュース和歌山大賞2022 科学賞
  • 2022/03 - 池田泉州銀行 地域ソリューション部門 優秀賞 梅酢を使用したプロテオグリカン量産化技術の確立
Association Membership(s) (5):
Japan society for food engineering ,  日本応用糖質科学会 ,  糖質応用研究コンソーシアム ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  THE JAPANESE SOCIETY OF CARBOHYDRATE RESEARCH
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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