Rchr
J-GLOBAL ID:200901047387166887
Update date: Jan. 17, 2024
Ikeuchi Yoshihide
イケウチ ヨシヒデ | Ikeuchi Yoshihide
Affiliation and department:
Research field (3):
Veterinary medicine
, Animal production science
, Food sciences
Research keywords (3):
食品科学・栄養科学・食肉科学・筋肉細胞生物学
, Meat Science
, Food Science and Nutrition
Research theme for competitive and other funds (10):
- 食肉の増産に関する研究
- 筋肉の再生機構・筋肉肥大化機構
- 食肉の機能性
- 食肉タンパク質の加熱ゲル形成機構
- 食肉タンパクの高圧・加熱変性機構
- Study on the development and regulation of meat mass
- Regeneration of muscle fibers
- Food functionality of meat
- Mechanism of heat-induced gelation of actomyosin
- Mechanism of denaturation of actin
Show all
MISC (51):
-
家兎骨格筋プロテアソームの構造と機能に及ぼす高圧処理の影響. 日本農芸化学会誌. 2005. 69, 7, 1239-1247
-
食肉増産技術を目指して:衛星細胞の活性化・休止化のプログラムカスケード. 家畜栄養生理研究会. 2005. 49, 1-19
-
Ryuichi Tatsumi, Kei Mitsuhashi, Ken Ashida, Atsushi Haruno, Akihito Hattori, Yoshihide Ikeuchi, Ronald E. Allen. Comparative analysis of mechanical stretch-induced activation activity of back and leg muscle satellite cells in vitro. Animal Science Journal. 2004. 75. 4. 345-351
-
エマルジョンタイプ鹿肉ソーセージのレオロジー特性. 西日本畜産学会誌. 2004. 47, 87-91
-
背筋と脚筋の衛星細胞の物理伸展刺激に対する応答比較. 日本畜産学会誌. 2004. 75, 345-351
more...
Books (1):
Works (4):
-
牛肉エキス成分の機能性に関する研究
-
アルカリ処理による肉質の改善に関する研究
-
豚肝臓の高度利用に関する研究
-
食肉タンパク質のゲル化機構に関する研究
Education (4):
- - 1981 Kyushu University
- - 1981 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture
- - 1975 Kyushu University School of Agriculture
- - 1975 Kyushu University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
Work history (2):
- 1986 - 2000 Niigata University Faculty of Agriculture, Department of Applied Biological Chemistry
- 2000 - - 九州大学大学院農学研究院生物機能科学専攻
Committee career (1):
- 2004 - 西日本畜産学会 評議委員 西日本畜産学会誌編集委員長
Association Membership(s) (4):
西日本畜産学会
, 日本畜産学会
, 日本生化学会
, 日本農芸化学会
Return to Previous Page