Rchr
J-GLOBAL ID:200901047387166887   Update date: Jan. 17, 2024

Ikeuchi Yoshihide

イケウチ ヨシヒデ | Ikeuchi Yoshihide
Affiliation and department:
Research field  (3): Veterinary medicine ,  Animal production science ,  Food sciences
Research keywords  (3): 食品科学・栄養科学・食肉科学・筋肉細胞生物学 ,  Meat Science ,  Food Science and Nutrition
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 食肉の増産に関する研究
  • 筋肉の再生機構・筋肉肥大化機構
  • 食肉の機能性
  • 食肉タンパク質の加熱ゲル形成機構
  • 食肉タンパクの高圧・加熱変性機構
Show all
MISC (51):
Books (1):
  • タンパク質の科学
    朝倉書店 1998
Works (4):
  • 牛肉エキス成分の機能性に関する研究
  • アルカリ処理による肉質の改善に関する研究
  • 豚肝臓の高度利用に関する研究
  • 食肉タンパク質のゲル化機構に関する研究
Education (4):
  • - 1981 Kyushu University
  • - 1981 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1975 Kyushu University School of Agriculture
  • - 1975 Kyushu University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • (BLANK)
Work history (2):
  • 1986 - 2000 Niigata University Faculty of Agriculture, Department of Applied Biological Chemistry
  • 2000 - - 九州大学大学院農学研究院生物機能科学専攻
Committee career (1):
  • 2004 - 西日本畜産学会 評議委員 西日本畜産学会誌編集委員長
Association Membership(s) (4):
西日本畜産学会 ,  日本畜産学会 ,  日本生化学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page