Rchr
J-GLOBAL ID:200901051274822742   Update date: Aug. 28, 2020

Hayakawa Isao

ハヤカワ イサオ | Hayakawa Isao
Affiliation and department:
Job title: 教授
Homepage URL  (1): http://www.kyushu-u.ac.jp/htmlpage/gaiyou.htm
Research field  (3): Agricultural environmental and information engineering ,  Agricultural environmental and information engineering ,  Food sciences
Research keywords  (4): Agricultural Process Engineering ,  Food Science & Technology ,  農業機械学 ,  食品科学
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 1999 - 2005 Study on the Plasma Sterilization.
  • 1992 - 2005 Studies on characteristics of Melt, flow and shear of starchs and proteins under high pressure with high temperature.
  • 1989 - 2005 Study on the high pressure pterilization by using the method of Kyushu University
  • Shock Waveを用いた食品の省エネルギー殺菌技術の開発
  • High Pressure Sterilization by Using Method of Kyushu University
Show all
MISC (54):
Patents (3):
  • 有害蛋白の非活性化方法と感染型プリオン蛋白の非活性化方法
  • 加圧殺菌方法
  • ウイルスの不活性化方法
Books (15):
  • 加圧水による耐熱性胞子の殺菌法(分担)
    農文社、食品加工総覧 2002
  • 加圧水による大腸菌やサルモネラなどの非加熱殺菌法(分担)
    農文社 2002
  • Application of hydrostatic high pressure to sterilization and thawing
    The vanguard Science on food 1999
  • Sterilization under 100°C
    New Food Dictionary 1999
  • High pressure technology in sterilization of biomass by adiabatic expansion of water.
    Engineering & Food at ICEF 7, Part 1. Ed. by Ronald Jowitt. Sheffield Academic Press. London, 1997
more...
Works (15):
  • Shock Waveを用いた食品の省エネルギー殺菌技術の開発
    2003 - 2004
  • 牛肉の無加熱殺法に関する研究
    2001 -
  • Study on no-heat germ-killing process of beef
    2001 -
  • 鶏肉の無加熱殺菌法に関する研究
    2000 -
  • Study on no-heat germ-killing process of chicken.
    2000 -
more...
Education (4):
  • - 1967 Kyushu University
  • - 1967 Kyushu University
  • - 1965 Utsunomiya University
  • - 1965 Utsunomiya University
Professional career (2):
  • Ph.D. (Kyushu University)
  • (BLANK)
Work history (27):
  • 1978 - 1980 小豆の加工特性と貯蔵条件に関する研究
  • 1978 - 1980 A study on processability and storage
  • 1966 - 1978 水蒸気の断熱膨張式剥皮装置の開発に関する研究
  • 1966 - 1978 衝撃式破砕装置の開発とそれを用いた調製された単細胞
  • 1966 - 1978 A study on development of adiabaticexpansion
Show all
Committee career (4):
  • 1993 - 日本農芸化学会 評議員
  • 1993 - 日本食品機械研究会 理事
  • 1993 - 日本食品科学工業学会 評議員
  • 1993 - 日本レオロジー学会 評議員
Association Membership(s) (6):
Institute of Food Technologists ,  食品化学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本食品機械研究会 ,  日本食品科学工業学会 ,  日本レオロジー学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page