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J-GLOBAL ID:200901055700430836   Update date: May. 17, 2024

Oumi Masayo

オウミ マサヨ | Oumi Masayo
Affiliation and department:
Research field  (4): Home economics, lifestyle science ,  Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Healthcare management, medical sociology
Research keywords  (8): 超微形態学 ,  筋傷害 ,  タンパク栄養失調 ,  消毒・殺菌方法 ,  生食野菜 ,  給食の安全・衛生管理 ,  栄養形態学 ,  Nutritional Morphology
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2019 - 2022 胎児期栄養環境エピゲノム変化による生活習慣病発症機序と予防の形態・テロメア解析
  • 2017 - 2020 ω-3系多価不飽和脂肪酸による心筋梗塞発症抑制戦略
  • 2016 - 2019 胎内低栄養環境における消化吸収機構のエピゲノム変化に関する分子形態学的研究
  • 2010 - 2013 大量調理における生食用野菜の殺菌方法の有効性についての検討
  • 2006 - 2010 乳幼児の消化吸収機構の変化に基づいた食物アレルギー発症1次予防の栄養マネジメント
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Papers (14):
  • Evaluation of Taste in Nukadoko with Different Aging Periods : Comparison by Microbiota Analysis and Sensory Evaluation. 2021. 25. 67-73
  • Changes in Food Preference and Countermeasures against Cancer Patients during Anticancer Drug Treatment. 2019. 25. 1. 15-19
  • Joint Activities of Universities for the Improvement of Lifestyle Habits of Community-residing Adults : Three Year Summary and Future Issues. 2018. 22. 91-99
  • The Effects of Antioxidant Vitamins on Arginine-Induced Enhancement of Forearm Vasodilatation in Humans. 2017. 21. 125-134
  • Joint Activities of Universities for the Improvement of Lifestyle Habits of Community-residing Adults : A Summary of 2014. 2016. 20. 77-86
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MISC (11):
Books (4):
  • わかりやすい臨床栄養学(第6版)
    三共出版株式会社 2020 ISBN:4782707967
  • 臨床栄養学実習-献立集-(第2版)
    株式会社同文書院 2017
  • イラスト給食経営管理論(第2版)
    株式会社東京教学社 2015 ISBN:9784808260392
  • からだの成り立ちと食べ物-臨床栄養学の基礎-
    株式会社講談社サイエンティフィク 2008
Lectures and oral presentations  (77):
  • 従業員食堂を活用した食環境整備~産学連携による「健康な食事(スマートミール)」導入への取組~
    (第18回日本給食経営管理学会学術総会 2023)
  • 栄養系大学生の食生活リテラシーとライフスタイルの関連
    (2023)
  • 従業員食堂を活用した食環境改善に向けた取組~健康度と生活習慣の実態ならびに食習慣改善に関する課題~
    (第70回日本栄養改善学会学術総会 2023)
  • Joint Activities by Universities for the Improvement of Improving Lifestyle Habits of Community-residing Adults : Influence of the Number of Times Participating on Food Preferences and Lifestyle Improvement.
    (22nd IUNS-ICN 2020)
  • 「食と健康」に関する地域密着型食育活動の展開~大学連携講座2019年度事業報告~
    (第67回日本栄養改善学会学術総会 2020)
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Education (7):
  • 1996 - 1997 九州大学大学院 医学系研究科
  • 1994 - 1996 中村学園大学大学院 栄養科学研究科
  • - 1996 Nakamura Gakuen University
  • - 1996 Nakamura Gakuen University Graduate School, Division of Health and Nutrition Sciences Nutrition Science
  • 1990 - 1994 中村学園大学 家政学部 食物栄養学科
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Professional career (2):
  • 博士(医学) (福岡大学)
  • 修士(栄養科学) (中村学園大学)
Work history (7):
  • 2021/04 - Nakamura Gakuen University Professor
  • 2013/04 - 2021/03 西南女学院大学 保健福祉学部 教授
  • 2010/04 - 2013/03 中村学園大学 栄養科学部 准教授
  • 2003/04 - 2010/03 Nakamura Gakuen University Faculty of Nutritional Sciences
  • 1997/04 - 2003/03 Nakamura Gakuen University
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Committee career (2):
  • 2006/11 - 日本栄養改善学会 評議員
  • 2005/01 - 日本病態栄養学会 評議員
Association Membership(s) (9):
日本栄養改善学会 ,  国際組織細胞学会 ,  日本消化吸収学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本臨床電子顕微鏡学会 ,  日本臨床栄養協会 ,  日本病態栄養学会 ,  日本栄養士会 ,  日本給食経営管理学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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