Rchr
J-GLOBAL ID:200901057883776534   Update date: Sep. 18, 2022

MASAKO HORIKOSHI

ホリコシ マサコ | MASAKO HORIKOSHI
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (9): 米たんぱく質 ,  ふなずし ,  滋賀の食文化 ,  Rice Protein ,  Narezushi ,  Funazushi ,  Fermented fish ,  Food culture ,  Traditional culinary culture of Shiga area
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 食品群別摂取量に関する研究
  • 滋賀の食生活に関する研究
  • コメタンパク質に関する研究
  • Food Intake on Classification
  • Food and Eating in Shiga Prefecture.
Show all
MISC (76):
Books (28):
  • 伝統食の未来(食の文化フォーラム27)
    ドメス出版 2009 ISBN:9784810707267
  • 食品と熟成
    光琳 2009 ISBN:9784771209015
  • 新装合本・つくってみよう滋賀の味
    サンライズ出版 2009 ISBN:9784883253920
  • 芋と近江のくらし
    サンライズ出版 2006
  • 「全国水産加工品総覧」 第3章第2節 湖産魚介類の佃煮 第7章第1節 水産漬物 なれずし
    光琳 2005
more...
Education (4):
  • - 1971 Kyoto University
  • - 1971 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1969 Kyoto University Faculty of Agriculture
  • - 1969 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 農学博士 (京都大学)
Work history (5):
  • 1991 - -:滋賀大学教授教育学部
  • 1977 - -:滋賀大学助教授教育学部
  • 1975 - -:滋賀大学講師教育学部
  • 1971 - -:滋賀大学助手教育学部
  • Shiga University Faculty of Education, Faculty of Education Home Economics Professor
Association Membership(s) (8):
日本栄養改善学会 ,  日本調理科学会 ,  日本生化学会 ,  日本家庭科教育学会 ,  日本食生活学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page