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J-GLOBAL ID:200901057909110041
Update date: Aug. 31, 2022
Minami Hiroko
ミナミ ヒロコ | Minami Hiroko
Affiliation and department:
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (2):
食文化
, Dietary culture
Research theme for competitive and other funds (8):
- 2001 - 2004 日本の家庭料理における中国料理の受容
- 2001 - 2004 The reception of Chinese cooking on home Cooking in Japan
- 『中国菜譜』献立の構成要素
- 中国貴州省西南部の苗族と布依族の食文化
- 緑茶の調理への利用
- Constituent Elements Ingredients and Cooking Methods of Zhongguo Caipu
- Dietary Culture of the Miaozu and Bouyeizu Tribes in South-Westen Guizhou Province of P. R. China
- Utilization of Green Tea to the Cooking
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MISC (48):
-
日本の家庭における中国料理の受容. 名古屋女子大学紀要 第50号 家政・自然編. 2004. 50. 83-91
-
Acceptance of Chinese cuisine in Japanese home tasle. Reprinted from the Journal of Nagoya Women's University, No.50, March.2004 Home Economics Natural Science. 2004. 50. 83-91
-
Comparison of 'Chinese Cooking' in Japan and China in Terms of Cooking Approach. Reprinted from the Journal of Nagoya Women's University No. 49. 2003. 49. 69-80
-
Effective Use of Resources -Food Preparation and Heat Sources for Cooking-. Reprinted from the Journal of Nagoya Women's University No. 49. 2003. 49. 61-68
-
日本と中国の『中国料理』にみる料理構造の比較. 名古屋女子大学 紀要. 2003. 49
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Books (15):
-
現代調理学(共著)
医歯薬出版株式会社 2000
-
お茶クッキング
窓社 2000
-
日本茶,紅茶,中国茶
新星出版社 1999
-
Japanese Tea, Tea, Chinese Tea
1999
-
やさしい茶の科学
淡交社 1995
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Works (3):
-
調理文化の地域性と調理科学 -豆・いも類利用の地域性-
2001 - 2002
-
環境と調理科学-豊な食環境をめざして(日本調理科学会プロジェクト研究)
1999 - 2000
-
中国貴州省西南部の少数民族の食文化に関する調査
1991 - 1992
Education (2):
- - 1964 Kyoto Women's University Faculty of Home Economics
- - 1964 Kyoto Women's University Faculty of Home Economics
Work history (5):
- 2002 - 2003 Nagoya Women's University
- 1989 - 2001 Nagoya Women's University
- 1981 - 1989 Nagoya Women's University
- 1967 - 1981 Nagoya Women's University
- 1964 - 1967 学校法人 大和学園 調理師養成機関 講師
Committee career (1):
Association Membership(s) (4):
日本生活学会
, 日本調理科学会
, 日本風俗史学会
, 日本家政学会
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