Rchr
J-GLOBAL ID:200901067529236102   Update date: Oct. 14, 2021

Yoshida Shigeki

ヨシダ シゲキ | Yoshida Shigeki
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (3): Food sciences ,  Applied microbiology ,  Applied biochemistry
Research keywords  (9): Functional Food & Food Chemistry ,  MS ,  基質特異性 ,  糖質分解酵素 ,  MALDI-TOF ,  NMR ,  糖鎖 ,  オリゴ糖 ,  ポリアクリルアミド電気泳動
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2017 - 2018 植物由来の機能性成分の分析に関する研究
  • 2017 - 2018 Screening test of biological active substances in pine needle of Japanese red pine for adding a high value to forest resource.
  • 2016 - 2017 オリーブの葉の機能性に関する研究
  • 2008 - 2008 シイタケ菌糸体培養培地の機能性成分
  • 2008 - 2008 鰹節出汁の品質向上に関する研究
Show all
Papers (72):
more...
MISC (19):
more...
Patents (3):
  • 緑茶抽出物由来の発酵物の製造方法及び緑茶抽出物由来の麹発酵物
  • 甘味誘導物質ミラクリンの精製方法
  • ヘキセンウロン酸特異的遊離酵素およびこの酵素を産生する微生物
Books (5):
  • ポストハーベスト工学事典
    朝倉書店 2019 ISBN:9784254410396
  • 食と微生物の事典
    朝倉書店 2017 ISBN:9784254431216
  • 新・食品分析ハンドブック
    建帛社 2000 ISBN:4767960819
  • 新食品分析ハンドブック
    建帛社 建帛社 2000
  • STUDIES ON SUBSTRATE SPECIFICITY OF β-XYLANASE FROM Streptomyces olivaceoviridis E-86
    1996
Lectures and oral presentations  (9):
  • レスベラトロールおよびその重合体の血管保護作用
    (日本生物工学会2019年大会 2019)
  • Protection effects of gasotransmitters against oxidation damager invascular endothelial cells
    (日本地球惑星科学連合2019年大会 2019)
  • 体をつなぐ食べ物、心をつなぐ食べ物
    (生態工学会定例シンポジウム 2019)
  • カイコの筋収縮反応を用いた免疫賦活活性測定法の多糖類への適用
    (一般社団法人日本応用糖質科学会平成29年度大会(第66回) 2017)
  • 微生物制御発酵茶由来新規化合物TeadenolとEGCGの機能性に関する比較研究
    (日本食糧栄養学会大会 2017)
more...
Education (3):
  • 1988 - 1990 University of Tsukuba
  • 1986 - 1988 University of Tsukuba
  • - 1986 University of Tsukuba
Work history (4):
  • 2004/04/01 - 現在 University of Tsukuba Graduate School of Life and Environmental Sciences Assistant Professor
  • 2000 - 2004 University of Tsukuba Institute of Applied Biochemistry
  • 1992 - 1998 University of Tsukuba Institute of Applied Biochemistry
  • 1990/04/01 - 1992/03/31 Nihon University Department of Agricultural Chemistry Research Associate
Association Membership(s) (5):
日本木材学会 ,  The Society for Bioscience and Bioengineering, Japan ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  THE JAPANESE SOCIETY OF APPLIED GLYCOSCIENCE ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page