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J-GLOBAL ID:200901069815680802
Update date: Aug. 26, 2022
Hirose Yoshiki
ヒロセ ヨシキ | Hirose Yoshiki
Affiliation and department:
Osaka Aoyama College
About Osaka Aoyama College
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Research field (4):
Food sciences
, Bioorganic chemistry
, Structural/physical organic chemistry
, Molecular biochemistry
Research keywords (6):
活性部位モデル
, 主体選択性
, 生物媒体
, Active site model
, Stereoselectivity
, Biocatalyst
Research theme for competitive and other funds (6):
1999 - 過酸化油脂の新しい定量法に関する研究
1999 - Development of a New Quantitative Method of the Peroxide of Oil and Fat
1975 - 生体触媒による有機化合物の立体選択的変換反応の研究
1975 - Studies on Stereoselectivity of the Biotransformation of Organic Molecules by Biocatalyst.
1966 - 特異な立体構造をもつ有機化合物の絶対配置の解明
1966 - Determination of the Absolute Configuration of Organic Compounds having Peculier Stereostructure.
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MISC (30):
化合物の形と反応のかたち(I). 大阪青山短期大学研究紀要. 2002. 27. 137-155
Shapes of Compounds and Types of Reactions(I). Bulletin of Osaka Aoyama Junior College. 2002. 27. 137-155
廣瀬 良樹, 西村 真理子, 灰原 みどり. ヨウ素デンプン反応を利用したヨウ素の分光学的定量法の試み(共著). 大阪青山短期大学研究紀要. 2001. 26. 163-168
Attempts to the Application of Iodostarch Reaction to the Quantitative Analysis of Iodine by Means of UV-Visible Spectroscopy. Bulletin of Osaka Aoyama Junior College. 2001. 26. 163-168
広瀬 良樹, 谷浦 昌人. 生体触媒によるCi対称trans-デカリン-1, 5-ジオンの立体選択的還元. 大阪青山短期大学研究紀要. 1999. 25. 201-213
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Books (3):
環境・エネルギー・健康 20講(共著)
化学同人 2000
Environment, Energy and Health : 20 Lectures
Kagaku Dojin, Co. 2000
生体触媒反応に見られる立体区別の規則性とその有機合成への応用 (共著)
ハイブリッドプロセスによる有用物質生産---生化学反応と有機化学反応の組み合せ(化学同人,1991) 1991
Education (4):
- 1966 Osaka University
- 1966 Osaka University Graduate School, Division of Engineering Science chemistry
- 1963 Kyoto Institute of Technology
- 1963 Kyoto Institute of Technology Faculty of Engineering and Design Department of dyestuff and dyeing
Professional career (2):
Docter of Science (Osaka University)
Master(Engineering) (Osaka University)
Association Membership(s) (4):
食品科学教育協議会
, 日本ビタミン学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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