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J-GLOBAL ID:200901074054855488   Update date: Jan. 30, 2024

Mishima Tomoyuki

ミシマ トモユキ | Mishima Tomoyuki
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (7): ハチミツ ,  ローヤルゼリー ,  ピロロキノリンキノン ,  エチルグルコシド ,  食生活学 ,  食品機能学 ,  食品栄養学
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2015 - 2017 PQQ の体内動態と脂質代謝に及ぼす影響
  • 2008 - 2010 日本酒成分の生理機能
  • 2008 - 2010 Improvement of skin condition and hyperuricemia by sake concentrate
Papers (35):
MISC (7):
  • 三嶋 智之, 川田 憲司, 伊佐 保香, 中野 昌彦, 柘植 治人. 2-I-25 ラットにおけるピロロキノリンキノン投与の影響(一般演題要旨,日本ビタミン学会第63回大会講演要旨). ビタミン. 2011. 85. 4. 248-248
  • MISHIMA Tomoyuki, HAYAKAWA Takashi, OZEKI Kenji, ISA Yasuka, TSUGE Haruhito. Increase of urine volume and kidney weight by ethyl-glucoside ingestion was normalized after discontinuation of its feeding. 2011. 5. 31-34
  • MISHIMA Tomoyuki, HAYAKAWA Takashi, OZEKI Kenji, ISA Yasuka, TSUGE Haruhito. Feeding of Ethyl α-D-Glucoside Solution Increased in Urine Volume and Kidney Weight in Rat. 2010. 4. 15-18
  • MISHIMA Tomoyuki, HAYAKAWA Takashi, OZEKI Kenji, TSUGE Haruhito. The Physiological Effects and Metabolic Fate of Ethyl α-D-Glucoside in Rat. 2009. 3. 219-223
  • 柘植 治人, 後藤 真也, 先納 利典, 三嶋 智之. 2-IV-17 ピロロキノリンキノン(PQQ)の生理機能の探索(一般研究発表,新世紀ビタミン学の展望と先進的展開を目指して,日本ビタミン学会第60回大会発表要旨). ビタミン. 2008. 82. 4. 301-301
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Patents (2):
  • キモトリプシン様プロテアーゼ
  • ローヤルゼリー分解酵素含有物
Books (2):
  • ビタミン・バイオファクター総合事典
    朝倉書店 2021 ISBN:9784254102925
  • ビタミン総合事典
    朝倉書店 2010
Education (3):
  • - 2005 Gifu University
  • - 2001 Gifu University
  • - 1999 Gifu University
Professional career (1):
  • 博士(農学)岐阜大学 (岐阜大学)
Committee career (4):
  • 2012/04 - 現在 日本栄養・食糧学会中部支部 参与
  • 2016/04 - 2017/04 日本栄養・食糧学会中部支部 庶務幹事
  • 2011/04 - 2012/03 日本栄養・食糧学会中部支部 会計幹事
  • 2006 - 健康食品管理士認定協会 中部支部幹事
Association Membership(s) (4):
日本ビタミン学会 ,  健康食品管理士認定協会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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