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J-GLOBAL ID:200901074075076128   Update date: Sep. 16, 2022

Takii Yukio

タキイ ユキオ | Takii Yukio
Research field  (3): Medical biochemistry ,  Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 遺伝子工学 ,  食生活科学 ,  応用生物化学 ,  Genetic Engineering ,  Food Science ,  Nutritional Science
Research theme for competitive and other funds  (16):
  • 2007 - 2010 爪遺伝子診断法の開発
  • 2003 - 2006 環境に優しい機能性食品
  • 2003 - 2006 骨粗鬆症・肥満遺伝子の分布と同定
  • 2003 - 2006 Detection of ALDH2 gene in human saliva
  • 2002 - 2005 糸状菌糖質酵素の遺伝子構造
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MISC (69):
Patents (1):
  • 細菌α-グルコシダーゼの構造
Books (2):
  • 食物栄養学(三訂版) : 「食生活と健康」
    培風館 2001
  • 栄養学<共著>
    ミトヨ出版 1999
Works (10):
  • バチルス属によるマルトースの生産
    2002 -
  • Production of Maltose by using <i>Bacillus</i>sp
    2002 -
  • こうじかびによる新規オリゴ糖の生産
    2001 -
  • 植物ペクチナーゼの生産開発
    2001 -
  • Production of new oligosaccharides by using koji.
    2001 -
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Education (4):
  • - 1974 Kyoto University
  • - 1974 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture Agricultural Chemistry
  • - 1969 Kyoto University Faculty of Agriculture
  • - 1969 Kyoto University Faculty of Agriculture Agricultural Chemistry
Professional career (1):
  • (BLANK) (Kyoto University)
Work history (11):
  • 1982 - 1993 Kyoto Prefectural University
  • 1982 - 1993 Kyoto Prefectural University, Assistant Professor
  • 1980 - 1982 バンダビルト大学 講師
  • 1980 - 1982 Vanderbilt University, Instructor
  • 1978 - 1980 バンダビルト大学 研究員
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Committee career (1):
  • 2001 - 2004 日本生物高分子学会 理事
Association Membership(s) (7):
日本栄養改善学会 ,  日本生物高分子学会 ,  日本食品化学学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本ビタミン学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本応用糖質科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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