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J-GLOBAL ID:200901074222991562   Update date: Feb. 01, 2024

Kasahara Yoshiko

Kasahara Yoshiko
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www.u-nagano.ac.jp/
Research field  (5): Nephrology ,  Healthcare management, medical sociology ,  Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Home economics, lifestyle science ,  Nutrition and health science
Research keywords  (5): Low Protein Nutrition Therapy ,  coaching ,  Nutrition Education ,  Low Protein Diet Therapy ,  Public Nutrition and health
Research theme for competitive and other funds  (19):
  • 2023 - 2026 Development of a health support model for college students based on the impact of health literacy on health behaviors
  • 2020 - 2023 Elucidation of new supportive environmental factors to improve eating habits among students: Verification based on simulation analysis
  • 2015 - 2019 Factors influencing health behaviors of university students: Results from a three-year longitudinal study
  • 2015 - 2018 大学生の健康行動変容に環境要因はいかに影響するか:3か年の縦断的調査から
  • 2014 - 2017 減塩食育プロジェクト偉業
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Papers (78):
MISC (25):
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Books (55):
  • 公衆栄養学概論
    同文書院 2019 ISBN:9784810314830
  • 栄養指導論
    同文書院 2018 ISBN:9784810314601
  • 公衆栄養学概論
    同文書院 2016 ISBN:9784810314564
  • 公衆栄養学概論
    同文書院 2015 ISBN:9784810314472
  • 食事療法に便利な食品成分早見表
    第一出版 2013 ISBN:9784804112763
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Lectures and oral presentations  (58):
  • 高校卒業後の学生にみられる栄養素等摂取状況の変化に影響する要因 食習慣の変化と一人暮らしの期間に焦点を当てて
    (日本衛生学雑誌 2020)
  • 第10回栄養指導に活かすコーチング~初心にかえって聴く~
    (第66回日本栄養改善学会学術総会 研究自由集会 2019)
  • 安中市国保における特定保健指導受診率向上への取り組み
    (栄養学雑誌 2019)
  • 幼稚園児の朝食における主食の差異が栄養素等摂取量に与える影響 第三報
    (栄養学雑誌 2019)
  • 管理栄養士・栄養士のストレス状況に関する横断調査-調査方法と中間報告-
    (栄養学雑誌 2019)
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Works (14):
  • (社)日本家族計画協会 健康メモ「食育シリーズ」「乳幼児保健シリーズ」監修
    2010 -
  • 平成21年度文部科学省スポーツ・青少年局学校健康教育委託事業「栄養教諭の専門性の高度化に関する先導的プログラムの開発」報告書
    2010 -
  • 群馬県沼田保健福祉事務所「はじめましょう!食育」監修
    2009 -
  • 平成20年度子どもの健康を育む総合食育推進事業「子どもの食生活と心身の健康度との相関関係についての調査研究」報告書
    2009 -
  • 平成20年度文部科学省スポーツ・青少年局学校健康教育委託事業「栄養教諭の専門性の高度化に関する先導的プログラムの開発」報告書
    2009 -
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Education (3):
  • 1979 - 1982 The University of Tokushima Faculty of Medicine
  • 1977 - 1979 The University of Tokushima Faculty of Medicine
  • 1973 - 1977 高知県立高知女子大学 家政学部 食物栄養学科
Professional career (1):
  • Health (The University of Tokushima)
Work history (11):
  • 2018/04 - 現在 公立大学法人 長野県立大学 健康発達学部 食健康学科 学部長・教授
  • 2012/07 - 現在 NPO法人ヘルス・コミュニケーションズ 理事長
  • 2017/04 - 2018/03 長野県立短期大学 (県立大学設立準備課) 教授
  • 2014/04 - 2017/03 米沢栄養大学 教授
  • 2007/04 - 2012/03 Kiryu University
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Committee career (67):
  • 2019/04 - 現在 長野市健康増進・食育推進審議会 委員(会長職務代理)
  • 2018/11 - 現在 長野県工業技術総合センター 甘酒鑑評会審査員
  • 2018/10 - 現在 長野県教育委員会 長野県高等学校優秀教職員選考委員会委員
  • 2018 - 現在 日本健康教育学会 評議員
  • 2010/07 - 現在 (公社)日本栄養士会 国際交流委員会 委員
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Awards (13):
  • 2010/02 - 第26回群馬栄養改善学会 奨励賞 コーチングを活用した保健指導の試み
  • 2006/10 - 厚生労働省 厚生労働大臣表彰(栄養士養成功労者)
  • 2005/11 - (社)全国栄養士養成施設協会 会長表彰
  • 1997/12 - 高崎市 平成9年度高崎市社会教育功労賞(高崎ユネスコ協会)
  • 1997/10 - 日本栄養改善学会 第44回 日本栄養改善学会学会賞 地域保健活動における行政栄養士の試み~高齢者の食生活状況調査~
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Association Membership(s) (6):
日本公衆衛生学会 ,  日本学校保健学会 ,  日本健康教育学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本臨床栄養協会 ,  日本栄養改善学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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