Rchr
J-GLOBAL ID:200901076759239479   Update date: Sep. 21, 2021

Kobayashi Yoko

小林 葉子 | Kobayashi Yoko
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (4): Home economics, lifestyle science ,  Cell biology ,  Molecular biology ,  Functional biochemistry
Research keywords  (7): トランスポーター ,  代謝 ,  輸送 ,  栄養 ,  脳・神経 ,  Brain function ,  Transporter
Papers (33):
more...
Books (1):
  • The Na<sup>+</sup>/H<sup>+</sup> exchanger and volume regulation(共著)
    Cell volume regulation. The molecular mechanism and volume sensing machinery. Elsevier Science B. V. 1998
Lectures and oral presentations  (56):
  • 食品の香りに含まれる直鎖アルデヒドの細胞内への移行とPC12細胞からのドーパミン放出促進作用
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2021)
  • バクテリアルシフェラーゼを用いた匂い(香り)物質ヘキサナール及びノナナールの検出
    (日本生化学会大会プログラム・講演要旨集 2020)
  • バクテリアルシフェラーゼを用いた細胞内ヘキサナールの検出
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2020)
  • バクテリアルシフェラーゼ発現細胞を用いたヘキサナールの検出
    (日本生化学会大会プログラム・講演要旨集 2019)
  • Analysis of dopamine release by n-hexanal, one of odorants in foods, using by in vitro assays
    (2019)
more...
Professional career (2):
  • Doctor of philosophy, Engineering (Gunma University)
  • Master of Engineering (Gunma University)
Work history (2):
  • 2014/04 - 現在 Kiryu University Faculty of Health Care, Department of Nutrition
  • 2008/04 - 2014/03 Kiryu University Faculty of Health Care, Department of Nutrition
Awards (1):
  • 2017/10 - 女子栄養大学 第五回香川芳子学術奨励賞 食品に含まれる匂い(香り)物質による脳・神経系機能調節に関する研究
Association Membership(s) (5):
Japanese Association for the Study of Taste and Smell ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  日本分子生物学会 ,  日本生化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page