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J-GLOBAL ID:200901077439144395   Update date: Jan. 30, 2024

HAYASHI Fumiki

ハヤシ フミキ | HAYASHI Fumiki
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (3): Cultural anthropology and folklore ,  Local studies ,  Foreign language education
Research keywords  (19): Korea ,  mobility ,  nomad ,  Globalization ,  Life-history ,  Colony ,  identity ,  Oriental Medicine ,  Food Culture ,  Network ,  Rural Market ,  Merchant ,  Chinese Food ,  Western Food ,  Chinese Medicine ,  Overseas Chinese ,  韓国 ,  朝鮮 ,  Korean Language
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2013 - 2017 An Anthropological Study of the Flow of Goods and People in Imperial Japan: The Images of Others and Their Present Situations in Taiwan, Korea and Okinawa
  • 2009 - 2013 An Anthropological Study of Korean Network in East Asia
  • 2008 - 2010 Rapid increase and transition between domestic and caring workers and marriage migrants among the Indonesian and Vietnamese women in East Asia
  • 2004 - 2006 マイノリティとしての韓国華僑の移動と多層的ネットワーク形成
  • 2003 - 2006 Overseas Koreans in the Era of Globalization : Struggle and Adaptation in the Host Society
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Papers (22):
  • Korean Ginseng and Dominant Placebo Effect in Modern Korea ; Focusing on Nationalized "Shindofuji (Sintobuli)". 2021. 4. 13-22
  • Fumiki Hayashi. Diffusion and the Adaptation of Western-style Food in Korea from the Era of Japanese Occupation. 2019. 100. 135-157
  • A Studi on Diffusion of Food with the Pacific War : the Case of Flour Dishes in Korea. The Journal of Kanda University of International Studies. 2016. 28. 311-325
  • Hayashi, Fumiki. Rule of CHUN, Doo-hwan in the fifth Republic era, South Korea : development produced between the “Villain” and “Villain’s Role”. 2014. 1. 113-134
  • 林史樹. 韓国サーカスに映しだされる‘日本’:固定化した‘支配-被支配’観からの脱却を目指して. 『日本学研究』(檀国大学校日本研究所). 2012. 37. 93-118
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MISC (12):
  • 林 史樹. 朝鮮半島における「薬食同源」-特集 食とからだ・こころ ; 世界各地のくらしにみる食と健康. Vesta = 食文化誌ヴェスタ : 食文化を楽しむ一冊 / 味の素食の文化センター 編. 2016. 102. 102. 30-33
  • 林 史樹. フィールドはだれのもの?. 韓国朝鮮の文化と社会. 2014. 13. 167-171
  • 林 史樹. 朝鮮半島における「花食」 : 伝統的なスローフードか、春先の非常食か-特集 花を食べる ; 花を食べる海外編. Vesta = 食文化誌ヴェスタ : 食文化を楽しむ一冊 / 味の素食の文化センター 編. 2013. 90. 30-34
  • 林 史樹. 韓国におけるサーカスと女性-「サーカス学」誕生. The art times = アートタイムズ. 2010. 6. 37-39
  • Fumiki, Hayashi. Notes on Research on the Current State of Korean Circus. 2008. 20. 491-508
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Books (11):
  • 1990年代韓国のサーカス日誌 木戸口からみた興行記録
    風響社 2020
  • KBSニュースで学ぶ時事韓国語
    白帝社 2019
  • 韓国食文化読本
    国立民族学博物館 2015
  • KBSニュースで学ぶ楽しく学ぶハングル時事
    白帝社 2015
  • サーカスがきた! 韓国サーカスの生き様と移動の話(韓国語)
    J&C 2013
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Education (4):
  • 1997 - 2001 The Graduate University for Advanced Studies
  • 1993 - 1997 Tokyo University of Foreign Studies The Graduate School of Area and Culture Studies
  • 1990 - 1992 Doshisha University Faculty of Letters
  • 1988 - 1990 Doshisha University
Professional career (1):
  • 博士(文学) (総合研究大学院大学(総研大))
Work history (5):
  • 2013/04 - 現在 神田外語大学 外国語学部アジア言語学科韓国語専攻 教授
  • 2007/04 - 2013/03 神田外語大学 外国語学部韓国語学科 准教授
  • 2003/04 - 2007/03 神田外語大学 外国語学部韓国語学科 専任講師
  • 2001/04 - 2003/03 日本学術振興会特別研究員(PD)
  • 1998/06 - 1999/05 中央大学校 日本研究所 外来研究員
Committee career (2):
  • 2003/10 - 現在 韓国・朝鮮文化研究会 理事運営委員
  • 2014/06 - 2016/05 日本文化人類学会 編集委員
Awards (1):
  • 2006/04 - 旅の文化研究所(近畿日本ツーリスト) 旅の文化研究奨励賞
Association Membership(s) (4):
韓国・朝鮮文化研究会 ,  同志社社会学研究学会 ,  日本文化人類学会 ,  社会学研究会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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