Rchr
J-GLOBAL ID:200901082371127830   Update date: Nov. 18, 2024

Shoji Naoki

ショウジ ナオキ | Shoji Naoki
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (5): 食品学 ,  食品加工学 ,  分析化学 ,  食品科学 ,  食品機能学
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2022 - 2024 全バイオマス由来ナノ血炭電極触媒の創製と次世代電池への展開
  • 2009 - 2009 高血糖新規脂質糖化産物マーカーの生理作用究明と当該指標の実用化検証
Papers (23):
  • 庄子 真樹. ブルーカーボンを支えるクローバーウニ陸上養殖の事業化に向けて. 産学官連携ジャーナル. 2023. 19. 1. 26-28
  • Ryuichi SAKUTA, Naoki SHOJI, Naoko KIMURA, Yosuke HASHIMOTO, Miwa ISHIHARA. Possibility of and issues related to obtaining Noufuku JAS certification for home-based ICT-mediated agricultural work performed by people with severe disabilities. Journal of Food System Research. 2023. 30. 3. 118-124
  • Kosuke Ishibashi, Manjit Singh Grewal, Koju Ito, Naoki Shoji, Yasutaka Matsuo, Hiroshi Yabu. Trifunctional Rare-Metal-Free Electrocatalysts Prepared Entirely from Biomass. Advanced Energy and Sustainability Research. 2022. 2200107-2200107
  • Ayaka Miyashita, Junya Ito, Isabella Supardi Parida, Naoki Shoji, Tomoyuki Fujii, Hidehiro Takahashi, Kiyotaka Nakagawa. Improving water dispersibility and bioavailability of luteolin using microemulsion system. Scientific reports. 2022. 12. 1. 11949-11949
  • SAKUTA Ryuichi, SHOJI Naoki, HASHIMOTO Yosuke, ISHIHARA Miwa, KIMURA Naoko. An Empirical Study of the Employment of People with Severe Disabilities Using ICT in the Agricultural Sector: An Approach Combined with Ultrashort Work Time. Journal of Rural Economics. 2022. 94. 1. 43-48
more...
MISC (51):
  • 石橋孝介, GREWAL Manjit Singh, 松尾保孝, 庄子真樹, 伊藤晃寿, 藪浩, 藪浩, 藪浩. Development of Multifunctional Electrocatalysts by Pyrolysis of Biomass Resources. 応用物理学会秋季学術講演会講演予稿集(CD-ROM). 2022. 83rd
  • 小川聖裕, 栗田喜久, 色川七瀬, 庄子真樹, 片山亜優. アカウニ養殖における代替餌料としてのタケノコの有用性. 日本水産学会大会講演要旨集(CD-ROM). 2022. 2022
  • 長沢茜, 中村幹雄, 庄子真樹, 片山亜優. 宍道湖におけるヤマトシジミの食性. 日本水産学会大会講演要旨集(CD-ROM). 2022. 2022
  • 宮下采夏, 伊藤隼哉, 庄子真樹, 荒木義晴, 常深秀人, 麻生賢太, 小林誠, 瀧原孝宣, 衣笠仁, 仲川清隆. ヒトとラットで茶カテキン立体異性体の体内挙動は異なる. ビタミン. 2022. 96. 4
  • 藤井智幸, 庄子真樹, 石川大太郎, 石川大太郎. Establishment of an innovative evaluation technique for food and development of cellular foods prepared with rice flour. 飯島藤十郎記念食品科学振興財団年報. 2020. 35
more...
Patents (5):
Lectures and oral presentations  (67):
  • Carbon Circular Economy base created with natural resources nurtured by the connection between the sea, mountains, and villages.
    (PACIFICO YOKOHAMA, Conference Center 5F, Room 503 2023)
  • DART-MSによる食資源の成長因子評価や食品の美味しさ評価を目指して
    (スクリーニング分析研究懇談会 2023)
  • DART-MSによる食資源の成長因子評価や食品の美味しさ評価を目指して
    (2022 JEOL MSユーザーズミーティング 2023)
  • DART-MSによる食資源の成長因子評価や食品の美味しさ評価を目指して
    (2022 JEOL MSユーザーズミーティング 2022)
  • Development of Multifunctional Electrocatalysts by Pyrolysis of Biomass Resources
    (2022)
more...
Education (2):
  • 2007 - 2010 東北大学博士課程後期(社会人特別選抜)
  • 1992 - 1997 Tohoku University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (東北大学)
Work history (3):
  • 2018/04 - 現在 公立大学法人宮城大学
  • 2000/04 - 2018/03 宮城県
  • 1997/04 - 2000/03 青葉化成株式会社
Committee career (3):
  • 2020/04 - 現在 宮城県登米総合産業高等学校 登米地域パートナーシップ会議委員
  • 2018/06 - 現在 利府町6次産業化戦略策定委員会 利府町6次産業化戦略策定委員長
  • 2017/04 - 2018/03 山元町6次産業化戦略策定委員会 山元町6次産業化戦略策定委員
Association Membership(s) (5):
日本農芸化学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  THE JAPANESE SOCIETY OF APPLIED GLYCOSCIENCE ,  The Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page