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J-GLOBAL ID:200901091732660260
Update date: Jan. 30, 2024
Yamanoue Minoru
ヤマノウエ ミノル | Yamanoue Minoru
Affiliation and department:
Job title:
Associate Professor
Research field (1):
Animal production science
Research keywords (2):
Meat Science
, Animal Products
Research theme for competitive and other funds (6):
- 2016 - 2019 筋肉内の遊離脂肪酸が味蕾細胞の味応答および霜降り肉の呈味性に及ぼす影響
- 2010 - 2012 Development of a method for evaluating quality and health attributes of Japanese Wagyu beef by the measurement of fatty acid profile
- 2009 - 食肉軟化に関わるコネクチンドメインの微生物発現と精製、および機能
- 2007 - 肉牛資源の戦略的価値形成のための非破壊牛肉品質評価システムの開発
- 2002 - 2004 機能性食肉タンパク質・ペプチドの微生物大量発現系の構築
- 2000 - 2001 Translocation of Paratropomyolsin from the A-I Junctiion Region to Contribute the Resolution of Rigor-Mortis of Postmortem Skeletal Muscles
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Papers (50):
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Daiki Hayashi, Varnavas D Mouchlis, Seika Okamoto, Tomoka Namba, Liuqing Wang, Sheng Li, Shuji Ueda, Minoru Yamanoue, Hirofumi Tachibana, Hiroyuki Arai, et al. Vitamin E functions by association with a novel binding site on the 67 kDa laminin receptor activating diacylglycerol kinase. The Journal of nutritional biochemistry. 2022. 110. 109129-109129
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Shuji Ueda, Moeka Nishihara, Yuuki Hioka, Ken-Ichi Yoshino, Soichiro Yamada, Minoru Yamanoue, Yasuhito Shirai. Polo-Like Kinase 2 Plays an Essential Role in Cytoprotection against MG132-Induced Proteasome Inhibition via Phosphorylation of Serine 19 in HSPB5. International journal of molecular sciences. 2022. 23. 19
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Shuji Ueda, Mana Hosoda, Kumi Kasamatsu, Masahiro Horiuchi, Rio Nakabayashi, Bubwoong Kang, Masakazu Shinohara, Hiroki Nakanishi, Takayo Ohto-Nakanishi, Minoru Yamanoue, et al. Production of Hydroxy Fatty Acids, Precursors of γ-Hexalactone, Contributes to the Characteristic Sweet Aroma of Beef. Metabolites. 2022. 12. 4
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Takuya Kano, Ryosuke Tsumagari, Akio Nakashima, Ushio Kikkawa, Shuji Ueda, Minoru Yamanoue, Nobuyuki Takei, Yasuhito Shirai. RalA, PLD and mTORC1 Are Required for Kinase-Independent Pathways in DGKβ-Induced Neurite Outgrowth. Biomolecules. 2021. 11. 12
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Shuji Ueda, Mana Hosoda, Ken-ichi Yoshino, Minoru Yamanoue, Yasuhito Shirai. Gene Expression Analysis Provides New Insights into the Mechanism of Intramuscular Fat Formation in Japanese Black Cattle. Genes. 2021. 12. 8. 1107-1107
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MISC (21):
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西原萌華, 上田修司, 吉野健一, 吉野健一, 竹内敦子, 山之上稔, 白井康仁. 筋細胞の小胞体ストレス応答におけるHSPB5の結合分子の探索と機能解析. 日本農芸化学会関西支部講演会講演要旨集. 2020. 512th
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西原萌華, 上田修司, 吉野健一, 吉野健一, 竹内敦子, 山之上稔, 白井康仁. BioID法を用いたHSPB5の新規相互作用分子の探索. 日本分子生物学会年会プログラム・要旨集(Web). 2019. 42nd
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木本裕子, 渡辺真以, 上田修司, 吉野健一, 山之上稔, 白井康仁. ジアシルグリセロールキナーゼαの新規結合分子の探索. 日本農芸化学会関西支部講演会講演要旨集. 2019. 507th
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UEDA SHUJI, YAMANOUE MINORU. 黒毛和牛の魅力創出技術セミナーの開催報告. 食肉の科学. 2017. 58. 1. 49-52
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NEGISHI HARUO, YAMANOUE MINORU, NISHIUMI HIROYUKI, SAKATA RYOICHI. 第62回国際食肉科学技術会議に出席して. 食肉の科学. 2016. 57. 2. 191-200
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Books (15):
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ポストハーベスト工学事典、5加工(5.12食肉加工)
朝倉書店 2019 ISBN:9784254410396
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Intramuscular free fatty acids related to deliciousness of Japanese Black Wagyu beef and its taste-traits analyzed by an electronic taste sensing system, Part II
公益財団法人 伊藤記念財団 2018
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農学系学生のための産学連携プログラム 第10回全日本大学対抗ミートジャッジング競技会実施報告書
日本ICMJ 2018
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Intramuscular free fatty acids related to deliciousness of Japanese Black Wagyu beef and its taste-traits analyzed by an electronic taste sensing system
公益財団法人 伊藤記念財団 2017
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農学系学生のための産学連携プログラム 第9回全日本大学対抗ミートジャッジング競技会実施報告書
日本ICMJ 2017
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Lectures and oral presentations (116):
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長期熟成に伴う牛肉の食味性の変化と呈味性成分との関係
(日本畜産学会第125回大会 2019)
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黒毛和種の筋肉に生じる微小な脂肪細胞分布に関する研究
(第60回日本食肉研究会60周年記念大会 2019)
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鶏骨格筋パラトロポミオシン構成サブユニットによる合成アクトミオシンATPase活性阻害
(日本畜産学会第125回大会 2019)
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Effects of adding FFAs on beef taste-traits analyzed by electronic taste sensing system and sensory evaluation
(日本畜産学会第125回大会 2019)
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異なる調理法による鶏肉の嗜好性および物理化学特性の比較-高齢者のために-
(日本調理科学会近畿支部第44回研究発表会 2018)
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Education (1):
- - 1985 北海道大学 大学院農学研究科博士後期課程修了
Professional career (2):
Awards (1):
- 2008/09 - 関西畜産学会 第58回関西畜産学会大会優秀発表賞 鶏筋原線維Z線近傍コネクチン断片に対するモノクローナル抗体産生細胞の作製
Association Membership(s) (5):
日本食肉研究会
, 関西畜産学会
, 日本生化学会
, 日本農芸化学会
, 日本畜産学会
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