Rchr
J-GLOBAL ID:200901093423591788   Update date: Nov. 01, 2022

Myoda Takao

Myoda Takao
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Bioorganic chemistry ,  Structural/physical organic chemistry ,  Home economics, lifestyle science
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2018 - 2021 国産ハッカからのデオドラント効果を有する機能性生分の単離と解析
  • 2017 - 2020 薬食同源を実現する特産園芸作物の歴史的探索評価および多角的総合利用技術の開発
  • 2015 - 2018 文理融合による湿地生態系サービス価値の経済評価に関する研究
  • 2015 - 2017 ブレインマシン・インタフェース技術を応用した嗅覚評価方法の開発
Papers (62):
more...
MISC (15):
  • 妙田貴生, 伊藤博武. チオール系化合物を指標とした網走寒冷地農場産ホップの品質評価. 東京農業大学生物産業学部網走寒冷地農場年報 トウフツ. 2014. 17. 57-60
  • 妙田貴生. 網走のホップ生産地としての可能性について -3.収穫後における球果香気の変化-. 東京農業大学生物産業学部網走寒冷地農場年報 トウフツ. 2013. 16. 54-55
  • 妙田貴生. 東京農大からはじまる食品香粧学への挑戦 第13回 天然香への挑戦. COSME TECH JAPAN. 2012. 2. 9. 52-55
  • 妙田貴生. 網走のホップの生産地としての可能性について〜2.最適収穫時期の検討〜. 東京農業大学生物産業学部網走寒冷地農場年報トウフツ. 2012. 15. 38-42
  • 妙田貴生, 西澤信, 武内純子, 永島俊夫. 網走産ナガイモの品質評価と高品質化を目的とした栽培法の検討-生育後期の窒素施肥がナガイモの品質に及ぼす影響-. 東京農業大学生物産業学部網走寒冷地農場年報トウフツ. 2011. 14. 38-41
more...
Books (4):
  • 香りが見える理由
    東京農大出版会 2012
  • 食品香粧学への招待
    三共出版 2011
  • Current Topics in Food Science and Technology
    Research Signpost 2005
  • The tea: Comparative studies in the functions of tea and beverages made from sea algae
    Research Trends 2004
Lectures and oral presentations  (54):
  • Camu-camu種子に含まれる縮合型タンニンとその機能性
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • 和種ハッカ「ほくと」精油の香気成分分析
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • オオヨモギ精油の鎮静作用に関する研究
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • エミューオイルが3T3-L1脂肪細胞の脂質代謝に及ぼす影響
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • Seed of camu-camu fruits, a potent resource of functional foods
    (2013年度ISSAAS国際会議 2013)
more...
Education (2):
  • 1999 - 2002 Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture
  • 1997 - 1999 Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture
Work history (6):
  • 2018/04 - 現在 Tokyo University of Agriculture Faculty of Bio-Industry Department of Food, Aroma and Cosmetic Chemistry Professor
  • 2013/04 - 2018/03 Tokyo University of Agriculture Department of Food and Cosmetic Science Associate Professor
  • 2010/04 - 2013/03 Tokyo University of Agriculture Department of Food and Cosmetic Science Assistant Professor
  • 2007/04 - 2010/03 Tokyo University of Agriculture Assistant Professor
  • 2003/04 - 2007/03 Tokyo University of Agriculture
Show all
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page