Rchr
J-GLOBAL ID:200901099978272945   Update date: Sep. 03, 2022

Moriguchi Mitsuaki

モリグチ ミツアキ | Moriguchi Mitsuaki
Affiliation and department:
Research field  (2): Applied molecular and cellular biology ,  Applied biochemistry
Research keywords  (4): タンパク工学 ,  微生物生化学 ,  Protein engineering ,  Microbial Biochemistry
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2000 - グルタミナーゼのX線結晶構造解析
  • 2000 - D-アミノアシラーゼのX線結晶構造解析
  • 2000 - X-ray crystallographic analysis of glutaminase
  • 2000 - X-ray crystallographic analysis of D-aminoacylase
  • 1998 - タイ発酵食品の特性
Show all
MISC (49):
Patents (5):
  • 形質転換微生物,D-アミノアシラーゼの製造方法
  • 焼酎蒸留残液を使用した酵母菌体の製造方法
  • 酸性D-アミノ酸に作用するローアミノアシラーゼ及びその製造法
  • 新規なD-アミノアシラーゼ及びその製造法
  • Transformed Microorganism and Process for Producing D-aminoacylase
Books (1):
  • 丸善食品総合辞典(共著)
    丸善株式会社 1998
Works (6):
  • D-グルタミナーゼのX線結晶構造解析
    2001 -
  • X-ray crystallographic analysis of D-glutaminase
    2001 -
  • D-アミノアシラーゼのX線結晶構造解析
    1998 - 2000
  • X-ray crystallographic analysis of D-aminoacylase
    1998 - 2000
  • タイ発酵食品の特性
    1998 -
more...
Professional career (2):
  • (BLANK) (Kyoto University)
  • (BLANK) (Kyoto University)
Work history (4):
  • 1976 - 1988 Oita University
  • 1976 - 1988 Oita University, Associate Professor
  • 1941 - 1976 京都大学 助手
  • 1941 - 1976 Kyoto University, Research Assistant
Committee career (3):
  • 1997 - 日本生物工学会 評議員
  • 1997 - 日本生化学会 評議員
  • 1997 - 日本農芸化学会 西日本支部評議員
Association Membership(s) (5):
日本醤油研究所 ,  日本生物工学会 ,  日本生化学会 ,  日本農芸化学会 ,  アメリカ微生物学会(American Society for Microbiology)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page