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J-GLOBAL ID:201001087289739260   Update date: Oct. 04, 2024

Nishi Kosuke

ニシ コウスケ | Nishi Kosuke
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Other affiliations (4):
Homepage URL  (1): http://web.agr.ehime-u.ac.jp/~act/Default.html
Research field  (2): Food sciences ,  Environmental impact assessment
Research keywords  (5): 生物活性物質 ,  食品機能 ,  抗体工学 ,  モノクローナル抗体 ,  ケミカルバイオロジー
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2020 - 2023 魚油代謝物のアレルギー症状緩和作用の機序解明と、その類縁体の構造活性相関解析
  • 2017 - 2020 Evaluation and elucidation of mechanism of action of the relieving effect of a metabolite of fish oil component on allergic symptoms
  • 2013 - 2016 Actual concentrations and control technique of transformed products of pharmaceuticals in rural sewerage reclaimed wastewater and paddy applied with the reclaimed wastewater
  • 2011 - 2012 Elucidation of insecticide detoxification by hydrolases and evaluation of species difference between humans and experimental animals
Papers (117):
  • Kosuke Nishi, Taiki Hirakawa, Mitsumasa Izumi, Naoki Kageyama, Senri Yurue, Akari Ozaki, Yuki Toga, Momoko Ishida, Takuya Sugahara. Inhibitory Effect of Dipeptides Containing Acidic Amino Acid Residue on Degranulation of RBL-2H3 Cells. Applied Sciences. 2024. 14. 16. 7048
  • Kosuke Nishi, Yuki Nakatani, Momoko Ishida, Ayumu Kadota, Takuya Sugahara. Anti-Inflammatory Activity of the Combination of Nobiletin and Docosahexaenoic Acid in Lipopolysaccharide-Stimulated RAW 264.7 Cells: A Potential Synergistic Anti-Inflammatory Effect. Nutrients. 2024. 16. 13. 2080
  • Toshifumi Nakagawa, Masanori Doi, Kosuke Nishi, Takuya Sugahara. Cross-species amplification from non-human primate DNAs in commercial human DNA assay kits. Legal Medicine. 2024. 68. 102369
  • Sellen Gurusmatika, Momoko Ishida, Kosuke Nishi, Takuya Sugahara. Exploring the anti-inflammatory effect of clove water extract in lipopolysaccharide-stimulated RAW264.7 cells and mouse peritoneal macrophages. Journal of Food Bioactives. 2024. 25. 72-80
  • Chihiro Minamoto, Raon Kondo, Masaki Shiomi, Akihisa Kita, Ayuka Tagashira, Satoshi D. Ohmura, Tsuyoshi Matsuki, Jun Yano, Kosuke Nishi, Takuya Sugahara, et al. Effects of water hardness on the flavor and antioxidant activity of Ishizuchi dark tea. Food Chemistry Advances. 2023. 2. 100253
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MISC (16):
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Books (3):
  • スパイス・ハーブの機能と応用
    シーエムシー出版 2020
  • 愛媛大学「研究室からこんにちは!」8
    アトラス出版 2014
  • 環境技術・装置大事典
    2003
Lectures and oral presentations  (243):
  • ハダカムギふすま水溶性抽出物の脱顆粒抑制効果に関する研究
    (日本農芸化学会2024年度中四国支部大会(第69回講演会) 2024)
  • センジュサイ葉エタノール抽出物の破骨細胞分化抑制作用に関する研究
    (日本農芸化学会2024年度中四国支部大会(第69回講演会) 2024)
  • クローブの脱顆粒抑制効果に関する研究
    (日本農芸化学会2024年度中四国支部大会(第69回講演会) 2024)
  • 酸性アミノ酸含有ジペプチドの抗アレルギー効果に関する研究
    (日本農芸化学会2024年度中四国支部大会(第69回講演会) 2024)
  • 香辛料エタノール抽出物の組合せによる抗炎症効果に関する研究
    (日本農芸化学会2024年度中四国支部大会(第69回講演会) 2024)
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Education (3):
  • 2000 - 2003 Kobe University Graduate School of Science and Technology Department of Molecular Science
  • 1998 - 2000 Kobe University Graduate School of Science and Technology
  • 1994 - 1998 Kobe University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • Ph.D. (Kobe University)
Work history (11):
  • 2023/07 - 現在 Ehime University
  • 2016/04 - 2023/06 Ehime University Department of Bioscience, Graduate School of Agriculture Associate Professor
  • 2022/04 - 2023/03 The Open University of Japan Adjunct Lecturer
  • 2015/04 - 2017/03 National Institute of Technology, Niihama College Department of Applied Chemistry and Biotechnology Lecturer
  • 2010/03 - 2016/03 Ehime University Faculty of Agriculture Assistant Professor
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Committee career (7):
  • 2024/06 - 現在 日本栄養・食糧学会 中国・四国支部庶務幹事
  • 2023/02 - 現在 Nutrients Editorial Board Member
  • 2023/02 - 現在 Frontiers in Immunology Associate Editor
  • 2023/02 - 現在 Frontiers in Nutrition Associate Editor
  • 2021/04 - 現在 日本農芸化学会 中四国支部参与
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Awards (3):
  • 2021/04 - 愛媛大学農学部 令和2年度ベストティーチャー賞
  • 2020/12 - 愛媛大学 学長特別賞 新型コロナウイルス感染症への対応
  • 2018/03 - 日本動物細胞工学会 奨励賞 免疫系に作用する機能性食品成分の探索および作用機序の解明
Association Membership(s) (5):
JAPANESE ASSOCIATION FOR ANIMAL CELL TECHNOLOGY ,  American Chemical Society ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  PESTICIDE SCIENCE SOCIETY OF JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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