Rchr
J-GLOBAL ID:201101051086833280
Update date: Aug. 05, 2024
Sawada Ken
サワダ ケン | Sawada Ken
Affiliation and department:
Job title:
Associate Professor
Research field (3):
Otorhinolaryngology
, Other
, Molecular biology
Research keywords (3):
ドラッグ・デリバリー
, 嗅覚輸送
, 匂い分子結合タンパク質、嗅覚輸送
Research theme for competitive and other funds (2):
- 2021 - 2023 匂い分子結合タンパク質の生理機構の解析と薬剤輸送キャリヤーへの応用
- 2016 - 2018 匂い分子結合タンパク質の生理機能の解明とドラッグ・デリバリーへの応用
Papers (59):
-
荒木 匠, 林 真央, 太田拓希, 細井鈴音, 澤田 研. 初期の嗅覚障害マウスでの病理学的解析と自然治癒の可能性. 日本味と匂学会誌 第55回 proceeding集. 2021. 29-32
-
林 真央, 太田拓希, 荒木 匠, 金田春佳, 遠藤翔太, 細井鈴音, 澤田 研. 嗅覚障害モデルマウスを用いた匂い分子結合たんぱく質の薬剤キャリアーとしての可能性. 日本味と匂学会誌 第55回 proceeding集. 2021. 33-36
-
Takuya Saito, Wataru Ishizuka, Ken Sawada. The distribution of the administrated protein in the brain by olfactory transport at 30 minntes. JSED2020. 2020. 112-113
-
Shuhei Uenoyama, Toshiki Minamori, Hirofumi Sugimoto, Ken Sawada. identification of amino acid residues of odrant-binding proteins involved in increase the odor acceptance sensitivity of the olfactory neuron. JSED2020. 2020. 66-67
-
大村 勇人, 金沢 裕美, 鳥井 綾乃, 杉本 弘文, 澤田 研. 匂い刺激前後でのCp-Lip1タンパク質の嗅上皮における 時間的分布変化の解析. 第53回大会Proceeding集. 2019. 71-74
more...
Books (2):
-
においセンシング、分析とその可視化、数値化
技術情報協会 2020 ISBN:9784861048104
-
室蘭工大 未来をひらく技術と研究
Lectures and oral presentations (20):
-
Analisis of threshold drug dosage with the odorant binding protein as drug carrier in the olfactory disturbance model mice
(第57回 日本味と匂学会 2023)
-
嗅覚および記憶障害モデルマウスの薬剤キャリアーを用いた治療の検討
(日本味と匂学会 2022)
-
長期的な(20週間)慢性ストレスによるマウスの行動学的および病理学的解析
(日本味と匂学会 2022)
-
ストレス期間依存的に作成した嗅覚障害モデルマウスでの嗅上皮に与える影響の解析
(第55回大会 日本味と匂学会)
-
初期の嗅覚障害マウスでの病理学的解析と自然治癒の可能性
(第55回大会 日本味と匂学会)
more...
Education (2):
- - 1992 Okayama University Faculty of Engineering 生物応用工学科
- 岡山大学 自然科学研究科 工学研究科
Professional career (1):
- Doctor of Engineering (Okayama University)
Committee career (3):
- 2018/03 - 2018/03 JSED2018 ポスター賞参考委員委員
- 2018/03 - 2018/03 JSED2018 ポスター賞参考委員 委員
- 2016/04 - 2018 日本味と匂学会 会計監査委員
Awards (1):
- 2011/10 - 日本味と匂学会 平成23年度日本味と匂学会 論文賞
Association Membership(s) (2):
生物物理学会
, the japanese association for the study of taste and smell
Return to Previous Page