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J-GLOBAL ID:201201025943802110
Update date: Jul. 17, 2024
Murakami Yoko
ムラカミ ヨウコ | Murakami Yoko
Affiliation and department:
Job title:
Professor
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (11):
給食指導
, 家庭科教育
, 教科連携
, パン
, 米
, 和食
, 郷土料理
, 伝統食
, 食文化
, 和菓子
, 和菓子、食文化、伝統食、郷土料理、和食、米、パン、教科連携、家庭科教育、給食指導
Papers (54):
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石川茉優, 村上陽子. An Analysis of Local Traditional Food in Home Economics Textbooks in Elementary, Middle and High School: Learning Situation and Issues of Agar. Bulletin of the Faculty of Education, Shizuoka University. Educational research series. 2022. 109-126
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村上陽子, 望月麻未. Effects of glutinous rice flour on physical properties and palatability of nerikiri. Bulletin of the Faculty of Education, Shizuoka University. Educational research series. 2022. 127-138
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村上陽子, 望月麻未. Effects of gyuhi (kneaded glutinous rice flour dough) on physical properties and palatability of nerikiri. Bulletin of the Faculty of Education, Shizuoka University. Social and natural sciences and liberal arts series. 2022. 80-93
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鳥居優理香, 村上陽子. Effects of Sake Lees on the Physical Properties and Palatability of Matsukaze, a Steamed Japanese Confection. Journal of cookery science of Japan. 2022. 4. 184-190
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村上陽子, 勝山郁美. Career Education in High School Home Economic: A Questionnaire Survey of High School and University Students. Bulletin of the Center for Educational Research and Teacher Development Shizuoka University. 2022. 70-80
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Books (2):
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伝え継ぐ日本の家庭料理 漬物・佃煮・なめ味噌
農山漁村文化協会 2019
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伝え継ぐ日本の家庭料理 米のおやつともち
農山漁村文化協会 2019
Lectures and oral presentations (20):
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米麹の種類が麹甘酒の成分および食嗜好性に及ぼす影響
(日本家政学会第72回大会 2020)
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酒粕の添加が蒸し菓子(松風)の物理特性および食嗜好性に及ぼす影響
(日本家政学会第72回大会 2020)
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練り切り(和菓子)の色彩構成が季節感に及ぼす影響
(日本家政学会第72回大会 2020)
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日本の和菓子(練り切り)を用いた教科横断的な授業実践-附属特別支援学校(知的)の高等部を対象として-
(令和元年度日本教育大学協会研究集会 2019)
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日本の美術作品(屏風)を用いた教科横断的な授業実践-附属特別支援学校(知的)の高等部を対象として-
(令和元年度日本教育大学協会研究集会 2019)
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Professional career (1):
Committee career (1):
- 2004/04 - 2006/03 全学FD委員会
Association Membership(s) (2):
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