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J-GLOBAL ID:201301074870686328   Update date: Aug. 11, 2024

Tomoyasu Toyoizumi

トヨイズミ トモヤス | Tomoyasu Toyoizumi
Affiliation and department:
Job title: Senior staff scientist
Research field  (2): Home economics, lifestyle science ,  Applied biofunctional and bioprocess engineering
Research keywords  (3): Food science ,  Food process research ,  Food hygiene
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2024 - 2027 未利用茶葉等の多用途加工技術の開発
  • 2022 - 2023 Development of fermentation technology that enhances the functionality and flavor of soymilk yogurt using marine lactic acid bacteria
  • 2020 - 2023 メロンにおける2種の機能性成分増加と保存性向上に関する処理・貯蔵技術の研究
  • 2022 - 2023 茶葉の低温保管システムの開発と作期拡大を可能とする新品種の育成
  • 2019 - 2020 Reduction in unpleasant odor and functional enhancement of germinated brown rice by saline immersion
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Papers (43):
  • 豊泉友康. 地域の食品産業を支える技術開発 第28回 静岡県農産物の未利用資源を用いた機能性成分や機能性特性の解明および応用研究. 食品と容器. 2024. 65. 7
  • IKEGAYA Atsushi, TOYOIZUMI Tomoyasu, OHBA Seiji, NAKAJIMA Teruko. Functional Claims for Fresh Food. Journal of Cookery Science of Japan. 2024. 57. 2. 146-149
  • Atsushi Ikegaya, Shigehiro Yamazaki, Ittetsu Yamaga, Toru Kosugi, Tomoyasu Toyoizumi, Akihiko Nagafuji, Takehiro Saika, Eiko Arai. Controlled atmosphere maintains the quality of certain fresh produce in mixed cargo shipments. Journal of Food Process Engineering. 2023
  • Tomoyasu Toyoizumi, Atsushi Ikegaya, Taichi Yamamoto, Masaomi Hara, Toru Kosugi, Seiji Ohba. Inedible sites of Earl’s melon (Cucumis melo L.) have antihypertensive properties - Inedible sites of melon (Cucumis melo L.) are antihypertensive -. Engineering in Agriculture, Environment and Food. 2023. 16. 2. 62-70
  • Wataru Kadowaki, Yuki Sugahara, Tomoyasu Toyoizumi, Teruko Nakajima, Shigenori Kumazawa. Isolation and Identification of Antioxidant Phenylpropanoids from the Fruit Peel of <i>Akebia trifoliata</i> Koidz. Food Science and Technology Research. 2023
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MISC (141):
  • 小杉徹, 村上覚, 宗野有雅, 豊泉友康. イチゴ生産を革新する「超促成」「超多収」「高収益」システムの開発 新作型の果実品質評価 新作型イチゴの期間毎,及び全期間のイチゴの色(果皮色). 静岡県農林技術研究所試験研究成果の概要集 農業一般編・伊豆農業編(CD-ROM). 2023. 2022
  • 小杉徹, 宗野有雅, 豊泉友康, 山崎成浩, 塩田七海. 農作物品種及び生産資材の比較,検定,調査 資材機械等の性能調査 農産物輸出を想定した輸出コンテナ利用による農産物長期貯蔵試験(11-12月)エ.糖度,酸度,色に与える影響. 静岡県農林技術研究所試験研究成果の概要集 農業一般編・伊豆農業編(CD-ROM). 2023. 2022
  • 小杉徹, 宗野有雅, 豊泉友康. 農作物品種及び生産資材の比較,検定,調査 資材機械等の性能調査 高機能冷蔵庫と洗浄がイチゴ長期貯蔵に与える影響. 静岡県農林技術研究所試験研究成果の概要集 農業一般編・伊豆農業編(CD-ROM). 2023. 2022
  • 小杉徹, 宗野有雅, 豊泉友康. 大規模トマト生産を支援する生体モニタリングによる農薬と生産ロス削減技術の開発 生体情報に基づく生理障害果削減技術の開発 トマトの軟化果,正常果と色の関係. 静岡県農林技術研究所試験研究成果の概要集 農業一般編・伊豆農業編(CD-ROM). 2023. 2022
  • 豊泉友康, 宗野有雅, 小杉徹. 農産物の成分特性の解明および機能性の維持・増強技術と素材の開発 メロンにおける2種の機能性成分増加と保存性向上に関する処理・貯蔵技術の研究 MAフィルム包装した温室メロンの処理温度の違いによる風味・硬さの特性評価. 静岡県農林技術研究所試験研究成果の概要集 農業一般編・伊豆農業編(CD-ROM). 2023. 2022
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Professional career (3):
  • Doctor of Philosophy (University of Shizuoka)
  • Master (University of Shizuoka)
  • Bachelor (University of Shizuoka)
Work history (6):
  • 2022/04 - 現在 Shizuoka Prefectural Research Institute of Agriculture and Forestry, Tea Research Center
  • 2018/04 - 2022/03 Shizuoka Prefectural Research Institute of Agriculture and Forestry
  • 2013/04 - 2018/03 Shizuoka Prefectural Research Institute of Agriculture and Forestry
  • 2016/07 - 2016/08 National Agriculture and Food Research Organization Food Research Institute, NARO
  • 2011/04 - 2013/03 Food and Drug Safety Center, Hatano Research Institute
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Committee career (3):
  • 2023 - 現在 Japanese Society of Tea Science and Technology Editorial committee member
  • 2022 - 2022/11 2022年度日本茶業学会研究発表会
  • 2013/04 - 2015/03 いわたにんじんプロジェクト
Awards (5):
  • 2022/03 - 一般研究奨励賞(静岡県)、 「水稲の新品種育成 酒造好適米品種等地域特産型品種の育成 」
  • 2020/03 - Commendation
  • 2015/09 - Grand Prize
  • 2015/03 - Commendation
  • 2007 - International Conference on Food Factors or Health Promotion Young Investigator Award
Association Membership(s) (5):
JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  Japanese Society of Tea Science and Technology ,  Institute of Food Technologists
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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