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J-GLOBAL ID:201601010204260493   Update date: Jul. 27, 2024

TAKEDA Jun

タケダ ジュン | TAKEDA Jun
Affiliation and department:
Research field  (3): Tourism studies ,  Cultural anthropology and folklore ,  Environmental policy and society
Research keywords  (8): コーヒー2050年問題 ,  気候変動と食文化 ,  Cascara (Coffee Cherry) ,  エコ統治性 ,  協働型資源管理 ,  Fair Trade ,  コスタリカ ,  パプアニューギニア
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2024 - 2027 Climate Change and Sustainable Coffee Challenge by 2050 - A cultural study of “edible coffee”
  • 2020 - 2025 A Study on the EU's Funding Policy for Promotion of the Regional Tourism -A Case Study in Greece-
  • 2020 - 2024 Tourism as tool for positive peace building - A case study on ecotourism in Central America
  • 2020 - 2023 Transdiscipline research on climate change adaptation in Papua New Guinea.
  • 2020 - 2021 コーヒーの果肉・果皮をめぐる新たな食文化の創造過程-コスタリカ中央高地における廃棄物活用運動を事例に
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Papers (18):
  • Jun TAKEDA. How did coffee cherries become "food"? A case on cascara re-evaluation movement in Latin America. 2022. 22. 1-8
  • Jun TAKEDA, Norihiko HIBIYA. The potential of "Cascara Tea" on the Japanese market. 2022. 22. 77-86
  • Jun TAKEDA. The impact of COVID-19 on Caribbean countries - Towards Fair Tourism for tourism monoculture. 2021. 5. 40-45
  • 石本東生, 宮崎裕二, 中嶋真美, 武田淳. EU による域内観光振興に関わる資金支援政策の研究 - 主要関連基金を対象に -. 日本国際観光学会論文集. 2021. 28. 101-110
  • 中嶋真美, 宮崎裕二, 武田淳, 石本東生. EUにおける観光セクター関連公的支援プログラムの多元性 - “EU FUNDING FOR THE TOURISM SECTOR 2014-2020” を手がかりに. 日本国際観光学会論文集. 2021. 28. 111-119
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MISC (18):
  • 武田淳. 人は何を食べることを「忘れたのか」という問いの重要性 -食から考える持続可能な社会-. 文化と芸術. 2024. 39. 7-7
  • Jun TAKEDA. Coffee Producers' Challenge against Climate Change - Fieldwork Report on the Utilization of the Cáscara-. People and Environment. 2023. 49. 3. 25-29
  • Jun TAKEDA. Introduction - The impact of climate change on the coffee industry and the challenges of fair trade. People and Environment. 2023. 49. 3. 23-24
  • Akira SATO, Jun TAKEDA, Aya WATARAI. Report on Holding an Inter-organizational Exchamge Seminar to Expand the Fair Trade Network. People and Environment. 2023. 49. 1. 2-4
  • Jun TAKEDA. Message for Holding the 49th Annual Congress JAES. People and Environment. 2023. 49. 1. 1-1
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Books (6):
  • 産官学民コラボレーションによる環境創出
    3章2節「環境化するフェアトレード」の現在コーヒー廃棄物(カスカラ)の利用を巡る実践, 4章5節「自然を守ることで経済発展を遂げた国コスタリカ-自然保護区の参加型管理と生態系サービス」, コラム「パプアニューギニア・カーテレット諸島における「環境難民」の小史」 2022
  • La Sulata: Buenas prácticas y otros curiosidades
    2022 ISBN:9784991246609
  • 『アヘンからよむアジア史』アジア遊学260
    勉誠出版 2021 ISBN:9784585325062
  • 都市科学事典
    春風社 2021 ISBN:9784861107344
  • 私もできる!エシカル消費!
    浜松磐田信用金庫 2020
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Lectures and oral presentations  (25):
  • コーヒー2050年問題-気候変動下の産地で何が起きているか 研究のアウトリーチへ向けた書籍出版の進捗報告
    (ロッテ財団 第9回「若手研究者の集い」 2024)
  • 道具はどのように人と自然をつないできたか
    (静岡文化芸術大学令和6年度公開講座 2024)
  • 「忘れかけられた食べもの」をめぐる生物資源探査 -パプアニューギニア・ヤガリアの昆虫食を事例に-
    (日本環境学会第50回研究発表大会 2024)
  • 気候変動とコーヒー生産者の応答-今、生産現場で何が起きているか
    (日本環境学会第49回研究発表大会公開シンポジウム 2023)
  • コーヒーチェリーはいかにして「食べもの」となったか-気候変動の対する コーヒー生産者の応答
    (コーヒー文化学会第30回総会 2023)
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Professional career (1):
  • 博士(学術) (横浜国立大学)
Committee career (2):
  • 2023/04 - 現在 静岡文化芸術大学大学生協 理事長
  • 2019/06 - 2023/06 日本環境学会 常任幹事
Awards (4):
  • 2024/02 - 静岡県 静岡県地球温暖化防止活動知事褒賞
  • 2021/06 - 公益財団法人消費者教育支援センター 消費者教育教材資料表彰2021 『私もできる!エシカル消費!』
  • 2015/11 - 日本沿岸域学会 優秀講演賞 協働型資源管理にみるエコ統治性の諸相-コスタリカにおけるウミガメの保全事業を事例に
  • 2015/07 - 日本沿岸域学会 論文賞 協働型資源管理にみるエコ統治性の諸相-コスタリカにおけるウミガメの保全事業を事例に
Association Membership(s) (3):
JAPAN FOUNDATION FOR INTERNATIONAL TOURISM ,  JAPAN ASSOCIATION ON THE ENVIRONMENTAL STUDIES ,  THE JAPANESE ASSOCIATION FOR ENVIRONMENTAL SOCIOLOGY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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