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J-GLOBAL ID:201801000119843470   Update date: Feb. 01, 2024

Yaginuma Kazuko

Yaginuma Kazuko
Affiliation and department:
Research field  (1): Other
Research keywords  (3): 家庭料理 ,  栄養教諭 ,  食文化
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2018 - 2022 栄養教諭のキャリアパスに応じた養成プログラム構築に関する研究
Papers (9):
  • 佐久間 邦友, 田中 真秀, 本山 敬祐, 亀田 明美, 柳沼 和子, 本間 杏菜. 栄養教諭養成における教育実習と教職実践演習の実態と課題 : 栄養教諭養成校対象のアンケート調査をもとに-Actual conditions and issues of educational training and practical training of teaching profession in nutrition teachers training : Based on a questionnaire survey for nutrition teacher training schools. 教師教育と実践知. 2021. 6. 55-66
  • 本山, 敬祐, 佐久間, 邦友, 柳沼, 和子, 田中, 真秀. 学校における食育に関する成果の捉え方 - モデル事業指定校による事業報告書を手がかりとして --How to measure the results of food and nutrition education at school:Focusing on report by model school as a clue. 東北女子大学紀要. 2019. 57. 88-98
  • Study on career path of Diet and Nutrition Teacher. 2019. 55. 307-323
  • The Extent of Anemia in Female High School Students and the Actual Nutrition Education of the Girls Table Tennis Club. 2019. 55. 145-155
  • 本山 敬祐, 佐久間 邦友, 柳沼 和子, 田中 真秀. 学校における食育に関する成果の捉え方-モデル事業指定校による事業報告書を手がかりにして-. 東北女子大学・東北女子短期大学紀要. 2019. 57. 88-98
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MISC (4):
  • 水野 時子, 岡部 聡子, 栁沼 和子, 橋本(本間) 杏菜. 高校生対象の骨粗鬆症予防対策を目的としたカルシウム摂取を促すリーフレットの評価-Evaluation of a leaflet promoting calcium intake for osteoporosis prevention in high school students. 紀要 = Bulletin of Koriyama Women's University / [郡山女子大学]. 2023. 59. 243-254
  • Tsuda Wakako, Aida Kuniko, Katou Masako, Nakamura Keiko, Abe Yuuko, Fukunaga Toshiko, Yaginuma Kazuko. Fukushima Prefecture home cooking: event foods. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2021. 32. 151
  • Nakamura Keiko, Aida Kuniko, Kato Masako, Yaginuma Kazuko, Tsuda Wakako, Fukunaga Toshiko, Abe Yuko. Fukushima prefecture home cooking: side dishes. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2019. 31. 200
  • Kato Masako, Aida Kuniko, Abe Yuko, Yaginuma Kazuko, Nakamura Keiko, Tsuda Wakako, Fukunaga Toshiko. Fukushima prefecture home cooking: main dishes: Main dishes in the Aizu area, Naka-dori area, Hama-dori area. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2018. 30. 212
Education (2):
  • 2006 - 2008 郡山女子大学大学院 人間生活学研究科 人間生活学専攻 修士課程
  • 2001 - 2005 郡山女子大学 家政学部 食物栄養学科
Work history (2):
  • 2018/04 - 現在 Koriyama Women's University Faculty of Home Economics Department of Food & Nutrition
  • 2008/04 - 2018/03 Koriyama Women's University Faculty of Home Economics Department of Food & Nutrition
Association Membership(s) (3):
日本給食経営管理学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養改善学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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