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J-GLOBAL ID:201801003014704970   Update date: Sep. 27, 2024

Onuma Takuya

オオヌマ タクヤ | Onuma Takuya
Affiliation and department:
Research field  (3): Cognitive sciences ,  Commerce ,  Experimental psychology
Research keywords  (9): 味覚 ,  嗅覚 ,  食行動 ,  嗜好品 ,  ワイン ,  視線 ,  NIRS ,  応用心理学 ,  選択
Research theme for competitive and other funds  (9):
  • 2024 - 2026 自然派ワインの認識から嗜好に至る心理メカニズムの解明
  • 2023 - 2024 ワインラベルの効果的なデザイン戦略の研究:消費者の情報処理過程の観点から
  • 2020 - 2023 Study on the influence of item position on choice behavior and eye movement
  • 2022 - 2023 テイスティング用語がワインの味わいとおいしさの認知に及ぼす影響
  • 2020 - 2021 コーヒーの風味を最大限に楽しむ方法の研究:視覚的要素による風味の予期の観点から
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Papers (22):
  • Takuya Onuma. Color of the Plateware Modulates Taste Expectation and Perception of Chocolates. Sage Open. 2024. 14. 3
  • 大沼卓也. “おいしさ”はどこにある? -味わい認識の心理学的研究-. 行動科学. 2024. 63. 1. 1-10
  • Takuya Onuma. Verbal descriptions modulate flavour perception and evaluation of wine: An exploratory study using Riesling and Muscat Bailey A wines. OENO One. 2024. 58. 2
  • Takuya Onuma, Kazuya Tamari. Effect of Wine Color on Aroma and Flavor Perception of Wines. Journal of ASEV JAPAN. 2023. 32. 2
  • Kosuke Motoki, Toshiki Saito, Takuya Onuma. Eye-tracking research on sensory and consumer science: A review, pitfalls and future directions. Food research international (Ottawa, Ont.). 2021. 145. 110389-110389
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MISC (22):
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Books (2):
  • 味以外のおいしさの科学 見た目・色・温度・重さ・イメージ、容器・パッケージ、食器、調理器具による感覚変化
    (株)エヌ・ティー・エス 2022 ISBN:9784860438029
  • 学習・言語心理学 (ライブラリ心理学の杜 7)
    サイエンス社 2022 ISBN:4781915507
Education (3):
  • 2015 - 2018 東北大学大学院 文学研究科 博士後期課程
  • 2013 - 2015 東北大学大学院 文学研究科 博士前期課程
  • 2009 - 2013 Tohoku University The Faculty of Arts and Letters Department of Humanities and Social Sciences
Professional career (1):
  • 博士(文学) (東北大学)
Work history (5):
  • 2021/04 - 現在 Kindai University Faculty of Humanity-Oriented Science and Engineering, Department of Management and Business Associate Professor
  • 2018/04 - 2021/03 Kindai University Faculty of Humanity-Oriented Science and Engineering, Department of Management and Business
  • 2015/04 - 2018/03 東北大学学際高等研究教育院 博士研究教育院生
  • 2017/06 - 2017/12 シドニー大学 理学部心理学科 Visited Student
  • 2014/04 - 2015/03 東北大学国際高等研究教育院 修士研究教育院生
Awards (4):
  • 2019/09 - 日本味と匂学会 第53回大会 優秀発表賞 選択行動が飲料のおいしさ評定に及ぼす影響
  • 2018/09 - 日本心理学会 第82回大会 優秀発表賞 刺激位置による視線と選択への影響
  • 2017/12 - Student Travel Grants
  • 2015/09 - 日本心理学会 第79回大会 優秀発表賞 ラットにおける味と匂いの高次条件づけ
Association Membership(s) (4):
日本ブドウ・ワイン学会 ,  Japan Sommelier Association ,  THE JAPANESE PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION ,  THE JAPANESE ASSOCIATION FOR THE STUDY OF TASTE AND SMELL
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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