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J-GLOBAL ID:201801003248338153   Update date: Aug. 31, 2020

Iijima Yoko

Iijima Yoko
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (7): ハーブ香辛料 ,  和食 ,  和野菜 ,  メタボロミクス ,  フレーバーオミクス ,  香気成分の生合成 ,  食品香気
Research theme for competitive and other funds  (13):
  • 2019 - 論理的根拠に基づく和食の風味継承を目指す和風調味料のフレーバーオミクス解析
  • 2018 - 2019 味噌汁をモデルとした風味評価に対する食品成分一斉分析法による統合解析の応用
  • 2015 - 2018 メタボローム技術を活用した“和野菜”の風味因子の解明と生成制御
  • 2015 - 2016 メタボローム解析技術に基づく包括的成分分析による神奈川県在来大豆の風味特性評価
  • 2012 - 2015 風味の向上を目指す香辛野菜の香りの発現・分解制御に対する多面的解析
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Papers (57):
MISC (32):
Books (7):
  • 栄養科学イラストレイテッド 有機化学
    2019
  • 基礎から学ぶ植物代謝生化学
    羊土社 2019
  • 図解 食品学実験
    (株)アイ・ケイコーポレーション 2018 ISBN:4874923526
  • 管理栄養士講座 新版食品学
    建帛社
  • 食品の科学各論
    理工図書
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Lectures and oral presentations  (15):
  • 食品の質的評価に有用なフードメタボロミクス
    (平成30年度機能性食品研究会講演会・第二回研究会 2018)
  • 食嗜好に影響を及ぼす味と香り食品の香りの生成とその分析
    (産業科学システムズ講座 2018)
  • 食品のオミクス解析~メタボロミクスに基づく食品の質的評価
    (日本食品衛生学会分析セミナー 2018)
  • 食品研究におけるメタボローム解析技術の活用 トマトおよびその加工品を例に
    (日本食品科学工学会かずさDNA研究所ランチョンセミナー 2018)
  • 植物食材における品質特性に関わる二次代謝成分の食品分析学的研究
    (日本分析学会 2017)
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Professional career (1):
  • 博士(学術) (お茶の水女子大学)
Work history (4):
  • 2010/04 - 現在 Kanagawa Institute of Technology Faculty of Applied Bioscience
  • 2005/04 - 2010/03 財団法人かずさDNA研究所 研究員
  • 2002/01 - 2005/03 米国:ミシガン大学 分子細胞発生生物学部 博士研究員
  • 1999/04 - 2002/03 Ochanomizu University
Awards (2):
  • 2019/03 - 日本農芸化学会 女性研究者賞
  • 2015/08 - 日本食品科学工学会 奨励賞
Association Membership(s) (5):
THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  日本食品分析学会 ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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