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J-GLOBAL ID:201801003462064575   Update date: Nov. 10, 2024

Iijima Masumi

Iijima Masumi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research keywords  (5): 食品の安全性・品質評価 ,  バイオセンシング ,  微生物 ,  ナノ粒子 ,  DDS
Papers (69):
  • Kera K., Asada H., Kikuchi S., Saito S., Iijima M., Nakayama T., Suzuki H. Comparison of functional properties of unripe papaya fruits of different sexes. Plant Biotechnol (Tokyo). 2024. 41. 2. 165-168
  • Kera K., Makino S., Takeda R., Shimeno A., Hojo M., Hamasaki S., Endo A., Iijima M., Nakayama T. Technique for assessing the astringency of persimmon fruit by measuring the liposome aggregation. Food Science and Technology Research. 2024. 30. 2. 195-204
  • Sasamura, Y., Yamamoto, S., Tanabe, A., Kera, K., Kuroda, S., Nakayama, T., Iijima, M. Immunostick colorimetric assay for highly sensitive detection of food allergens by bio-nanocapsule-scaffolding technology. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 2023. 87. 7. 765-770
  • Zhou L., Kato F., Iijima M., Nonaka T., Kuroda S., Ogi H. Mass-Fabrication Scheme of Highly Sensitive Wireless Electrodeless MEMS QCM Biosensor with Antennas on Inner Walls of Microchannel. Analytical Chemistry. 2023. 95. 5507-5513
  • Nakayama T, Huriya H, Kamo A, Kosako K, Kozima T, Sugawara M, Suzuki T, Nishizima M, Yamashita A, Yano M, et al. Molecular interaction of black tea components with phospholipid vesicles. Food Science and Technology Research. 2023. 29. 2. 163-169
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MISC (10):
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Books (4):
  • Biocatalyst Immobilization Foundations and Applications
    Academic Press 2022 ISBN:9780323913171
  • 細胞・生体分子の固定化と機能発現
    CMC出版 2018
  • ケミカルエンジニアリング 特集=センシング技術の話題
    化学工業社(神奈川) 2017
  • DDSキャリア作製プロトコル集
    CMC出版(東京) 2015
Work history (2):
  • 2023/04 - 現在 Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bioscience, Department of Nutritional Science and Food Safety
  • 2018/04 - 2023/03 Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Department of Nutritional Science and Food Safety Associate Professor
Awards (9):
  • 2024/04 - 日本農芸化学会 日本農芸化学会2024年度大会トピックス賞 イムノスティック法を用いた食物アレルゲンの簡便・高感度検出技術の開発
  • 2022/04 - 日本農芸化学会 日本農芸化学会2022年度大会トピックス賞 ウイルス膜モデルを用いた紅茶の抗ウイルス活性のナノレベル可視化
  • 2021/06 - 一般財団法人 天野エンザイム科学技術振興財団 第22回酵素応用シンポジウム研究奨励賞 酵素の整列固定化を指向した足場分子の開発と食品分野への応用
  • 2017/03 - 公益社団法人 日本農芸化学会 2017年度 農芸化学女性研究者賞 バイオセンサー表層におけるセンシング分子のナノレベル精密整列化に関する研究
  • 2015/12 - The Institute of Scientific and Industrial Research, Osaka Univ. The 19th SANKEN International symposium Poster Award Bio-nanocapsule-based scaffold for biosensing techniques: a clustering and oriented immobilization of sensing molecules
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Association Membership(s) (5):
日本食品科学工学会 ,  日本食品分析学会 ,  日本化学会バイオテクノロジー部会 ,  日本農芸化学会 ,  日本生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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