2019 - 2022 Visualization and quantification of taste deterioration of cooked rice during low temperature storage
2019 - 2020 米飯類の調理後の品質変化を視覚化および数値化する新規評価システムの構築
Show all
Papers (17):
渋沢ひかり, 大石恭子, 大田原美保, 香西みどり. Effect of Adding Water during Cooking Brown Rice in Bikkuridaki method on the Cooking Properties and the Qualities of the Brown Rice. Journal of Cookery Science of Japan. 2023. 56. 3. 123-131
Development of a lexicon of Japanese texture terms related to bakery products for a trained panel. 2023. 70. 5. 195-206
Mitsuru Fukuhara, Miho Otahara, Kyoko Ohishi, Midori Kasai. Properties of grain internal appearance and early staling of three varieties of cooked brown rice investigated using the squashed cooked rice grain method. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi. 2022. 69. 10. 457-466
2015 - 2018 Ochanomizu University Graduate School of Humanities and Sciences Life Sciences
1992 - 1994 お茶の水女子大学大学院家政学研究科食物学専攻
Professional career (1):
博士(学術) (お茶の水女子大学大学院人間文化創成科学研究科ライフサイエンス専攻)
Work history (11):
2022/04 - 現在 Otsuma Women's University Graduate School Graduate School of Studies in Human Culture Studies in Human Life Sciences Professor
2021/04 - 現在 Otsuma Women's University Faculty of Home Economics Department of Food Science
2019/04 - 2021/03 Tokyo Seiei College Faculty of Health and Nutrition Department of Food Sciences
2018/04 - 2019/03 Tokyo Seiei College Faculty of Health and Nutrition Department of Food Sciences Associate Professor
2015 - 2018/03 Tokyo Seiei College
2014 - 2016 Ochanomizu University Faculty of Human Life and Environmental Sciences
2011 - 2016 横浜国立大学教育人間科学部 非常勤講師
2000 - 2016 Jumonji University The Faculty of Human Life, The Department of Food and Nutrition
1996 - 2000 Seitoku Junior College of Nutrition
1995 - 1996 The Open University of Japan
1989 - 1992 味の素株式会社 食品総合研究所
Show all
Committee career (7):
2024/04 - 現在 一般社団法人日本学会調理科学会 代議員
2023/12 - 現在 一般社団法人日本官能評価学会 編集委員
2022/04 - 現在 公益社団法人日本食品科学工学会 和文誌編集委員
2014/04 - 現在 NPO法人うま味インフォメーションセンター 会員
2020/06 - 2024/06 一般社団法人 日本調理科学会 論文誌編集委員
2024/04 - 一般社団法人日本家政学会 関東支部役員
2020/04 - 2024/03 一般社団法人 日本調理科学会 関東支部役員
Show all
Awards (3):
2019 - 日本食品科学工学会 論文賞
2019 - 生活科学系コンソーシアム 学術奨励賞
2013 - お茶の水女子大学 食物学奨学金
Association Membership(s) (6):
JAPANESE SOCIETY FOR SENSORY EVALUATION
, THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS
, JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS
, THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE
, 日本応用糖質学会