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J-GLOBAL ID:201801018752049003   Update date: Apr. 15, 2024

Suzuki-Hashido Nami

Suzuki-Hashido Nami
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
  • Japan Society for the Promotion of Science
Research field  (2): Physical anthropology ,  Genetics
Research keywords  (4): 乳酸菌 ,  遺伝子 ,  味覚 ,  霊長類
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2022 - 2026 ニホンライチョウの味覚・解毒機能の高山環境適応機構の解明と保全に向けた飼料開発
  • 2022 - 2025 超有機体の移送に関わる危機意識-雷鳥の野生復帰が生息域微生物相に及ぼす影響評価
  • 2022 - 2025 地域季節特異的な特殊食性を支える腸内細菌:ニホンザルのササ食を支える解毒能の解明
  • 2024 - 2025 DNA解析によるヤマアラシの種判定
  • 2019 - 2023 Investigation on co-evolution of gastrointestinal microbial community and taste receptor genes in Bornean sympatirc primates
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Papers (16):
  • Anne Marit VIK, Sayaka TSUCHIDA, Nami SUZUKI-HASHIDO, Atsushi KOBAYASHI, Yuki AKIBA, Mei HARAFUJI, Kazunari USHIDA. Comparison of Egg Antibody Levels between Wild and Captive Japanese Rock Ptarmigans. Japanese Journal of Zoo and Wildlife Medicine. 2023. 28. 2. 95-101
  • Nami Suzuki-Hashido, Sayaka Tsuchida, Akinori Azumano, Benoit Goossens, Diana A. Ramirez Saldivar, Danica J. Stark, Augustine Tuuga, Kazunari Ushida, Ikki Matsuda. Isolation of Bacteria from Freeze-Dried Samples and the Functional Characterization of Species-Specific Lactic Acid Bacteria with a Comparison of Wild and Captive Proboscis Monkeys. Microorganisms. 2023. 11. 6. 1458-1458
  • Suzuki-Hashido N, Tsuchida S, Hayakawa T, Sakamoto M, Azumano A, Seino S, Matsuda I, Ohkuma M, Ushida K. Lactobacillus nasalidis sp. nov. isolated from the forestomach of a captive proboscis monkey (Nasalis larvatus). International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology. 2021. 71. 4
  • Tsuyoshi Ito, Takashi Hayakawa, Nami Suzuki-Hashido, Yuzuru Hamada, Yosuke Kurihara, Goro Hanya, Akihisa Kaneko, Takayoshi Natsume, Seitaro Aisu, Takeaki Honda, et al. Phylogeographic history of Japanese macaques. Journal of Biogeography. 2021. 48. 6. 1420-1431
  • Laurentia Henrieta Permita Sari Purba, Kanthi Arum Widayati, Nami Suzuki-Hashido, Akihiro Itoigawa, Takashi Hayakawa, Sarah Nila, Berry Juliandi, Bambang Suryobroto, Hiroo Imai. Evolution of the bitter taste receptor TAS2R38 in colobines. Primates. 2020. 61. 3. 485-494
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MISC (31):
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Books (3):
  • 日本のサル: 哺乳類学としてのニホンザル研究
    東京大学出版会 2017 ISBN:4130602330
  • おいしさの科学的評価・測定法と応用展開
    シーエムシー出版 2016 ISBN:9784781311777
  • 日本のサル学のあした-霊長類研究という「人間学」の可能性 (WAKUWAKUときめきサイエンスシリーズ 3)
    京都通信社 2012 ISBN:490347352X
Education (3):
  • 2011 - 2015 京都大学大学院 理学研究科 生物科学専攻
  • 2009 - 2011 京都大学大学院 理学研究科 生物科学専攻
  • 2005 - 2009 Gifu University Faculty of Applied Biological Sciences The Agricultural and Environmental Science program
Professional career (1):
  • 理学博士 (京都大学)
Work history (5):
  • 2024/04 - 現在 Sugiyama Jogakuen University
  • 2022/10 - 現在 中部大学 応用生物学部 日本学術振興会特別研究員
  • 2018/04 - 2022/09 中部大学 創発学術院 日本学術振興会特別研究員
  • 2016/04 - 2018/03 京都大学霊長類研究所 非常勤研究員
  • 2015/10 - 2016/03 京都大学霊長類研究所 教務補佐員
Awards (3):
  • 2016/07 - 第32回日本霊長類学会大会 優秀ポスター発表賞 葉食適応を果たしたコロブス類の苦味受容体はどのように進化しているか
  • 2016/06 - 17th International Symposium on Olfaction and Taste (ISOT2016) Young Investigator Award
  • 2013/06 - 京都大学理学研究科 京都大学理学研究科竹腰賞
Association Membership(s) (4):
飼育野生動物栄養研究会 ,  日本進化学会 ,  日本味と匂学会 ,  日本霊長類学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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