Rchr
J-GLOBAL ID:201801019358648909
Update date: Feb. 01, 2024
Ono Yuki
オノ ユキ | Ono Yuki
Affiliation and department:
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research theme for competitive and other funds (2):
- 2021 - 2024 乳児保育の質向上を支える対話型園内研修の検討:「食」を通した包括的な園理解から
- 2017 - 2022 Development of training tools to improve the quality of feeding assistance in nursery schools: An examination of multidisciplinary collaboration
Papers (1):
-
Ohta Mitsuhiro. 2. Early Childhood Care and Education Forum:Food Education in Early Years. RESEARCH on EARLY CHILDHOOD CARE and EDUCATION in JAPAN. 2010. 48. 2. 271-284
MISC (38):
-
遠藤 純子, 小野 友紀, 池谷 真梨子, 田中 浩二. 乳児保育における食事援助のプロセスの質を支える諸要素の検討-Factors that Support the Quality of the Process of Feeding Assistance in Infant Care. 保育者養成教育研究 / 日本保育者養成教育学会『保育者養成教育研究』編集委員会 編. 2021. 6. 1-11
-
ONO Yuki. A Process of Children’s Participation During Lunch Activities: How Nursery School Children Serve Their Own Meals. Japanese Journal of Qualitative Psychology. 2021. 20. 20. 207-223
-
Research on Learning of Food in Weaning Period for Nutritionists Working in Nursery School. 和洋女子大学紀要 = The journal of Wayo Women's University. 2020. 61. 61. 153-163
-
Junko Endo, Yuki Ono, Mariko Ikeya. How Nursery Teachers' Help Weaning Infants Eat : Verbal and Physical Adaptive Processes. 学苑 = Gakuen. 2019. 944. 944. 2-18
-
遠藤 純子, 小野 友紀, 池谷 真梨子. 0歳児の食に関して保育士は何に悩んでいるか-学びの機会の必要性を考える-. アレルギーの臨床. 2019. 39(529). 57-59
more...
Books (5):
-
発育期の子どもの食生活と栄養
学建書院 2020 ISBN:9784762438776
-
栄養指導論
建帛社 2020 ISBN:9784767906676
-
子どもの食と栄養 : 保育の現場で役立つ
アイ・ケイコーポレーション 2020 ISBN:9784874923719
-
自信がもてる!育ちを支える食事の基本
中央法規出版 2018 ISBN:9784805857014
-
保育園の食事 : 離乳食から幼児食まで
芽ばえ社 2016 ISBN:9784895793841
Lectures and oral presentations (1):
-
食と健康を考えるシンポジウム(大阪)
(2019)
Education (2):
- 2017 - 2021 大妻女子大学大学院 人間文化研究科人間科学専攻博士後期課程
- 2002 - 2005 Seitoku University Graduate School Department of Child Studies
Work history (1):
- 2020/04 - 現在 大妻女子大学短期大学部 家政科食物栄養専攻
Return to Previous Page