Rchr
J-GLOBAL ID:201801020515181473   Update date: Sep. 11, 2022

Doe Matsumi

Doe Matsumi
Research field  (5): Bioorganic chemistry ,  Structural/physical organic chemistry ,  Food sciences ,  Educational technology ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 機器分析化学 ,  天然物有機化学 ,  食生活学 ,  食品学
Lectures and oral presentations  (87):
  • シンプルなスペクトルを考える
    (大学連携研究設備ネットワーク自然科学研究機構 分子科学研究所主催、5大機器分析“相互活用”セミナー招待講演 2018)
  • Tetrodotoxinの全合成研究
    (第47回複素環化学討論会 2018)
  • グルコース含有光増感剤の合成と光細胞毒性
    (第60回天然有機化合物討論会 2018)
  • 玉ねぎ中の活性成分を考える
    (日本電子株式会社主催、基礎型ユーザーズミーティング招待講演 2018)
  • 食用ホオズキ(Physalis peruviana)の未利用部位から得られたwithanolide類縁体の3T3-L1細胞脂肪蓄積抑制効果
    (日本農芸化学会関西支部講演会講演要旨集 2017)
more...
Education (2):
  • - 2005 大阪市立大学理学研究科化学専攻博士課程(後期)
  • - 1982 奈良女子大学家政学研究科食物学専攻
Professional career (2):
  • 博士(理学) (大阪市立大学)
  • 家政学修士 (奈良女子大学)
Work history (3):
  • 1987/04 - 現在 大阪市立大学研究支援課
  • - 現在 Tezukayama University Faculty of Contemporary Human Life Science
  • - 1987/03 Kobe College
Association Membership(s) (6):
THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS ,  THE NUCLEAR MAGNETIC RESONANCE SOCIETY OF JAPAN ,  The Japan Society of Cookery Science ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  THE CHEMICAL SOCIETY OF JAPAN ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page