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J-GLOBAL ID:201901002136527060   Update date: Jan. 30, 2024

Kurawaka Misaki

クラワカ ミサキ | Kurawaka Misaki
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Physiology
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2020 - 2023 Effects of exogenous pyruvate on glucose utilization and its mechanism in cultured hepatocytes
Papers (11):
  • Misaki KURAWAKA, Naho SASAKI, Yuko YAMAZAKI, Fumio SHIMURA. Near-Physiological Concentrations of Extracellular Pyruvate Stimulated Glucose Utilization along with Triglyceride Accumulation and Mitochondrial Activity in HepG2 Cells. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2023. 69. 5. 314-325
  • Hiroko Hashida, Misaki Kurawaka, Haruka Tatehana, Anna Arita, Naho Sasaki, Fumio Shimura, Yuko Yamazaki. Application to Butterbur Products of a Suggested Daily Intake-Based Safety Evaluation of Individual Herbal Supplements with Cytochrome P450 Expression as a Major Index. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2023. 69. 3. 206-219
  • 渡辺章夫, 加藤毅, 衛藤未侑, 小林亘, 倉若美咲樹, 三嶋隆, 仲川清隆. コーヒーシルバースキンに含まれる3-ピリジノールの単離精製とメラニン産生に及ぼす影響. 十文字学園女子大学紀要. 2023. 53. 29-36
  • 渡辺 章夫, 中村 太郎, 小山 彩華, 衛藤 未侑, 要害 心, 倉若 美咲樹, 小林 亘, 米澤 貴之, 禹 済泰. 春ウコン熱水抽出エキスの免疫賦活作用. 食品科学教育協議会会誌. 2023. 14. 15-20
  • 奥田明日香, 田辺賢一, 金高有里, 倉若美咲樹, 山崎優子, 後田ちひろ, 奥 恒行, 中村禎子. デンプン原料の異なる2種類のリン酸高架橋デンプンに対するヒト腸内細菌由来水素ガス測定による発酵性の評価. 安定同位体と生体ガス. 2022. 14. 46-57
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Lectures and oral presentations  (28):
  • 生体内に存在する有機酸が培養肝細胞の糖・脂質代謝に与える影響
    (第69回 日本栄養改善学会学術総会 2022)
  • 加熱条件の異なるチコリーのメタボローム解析
    (日本調理科学会2022年度大会 2022)
  • 妊娠期母獣ラットの難消化性糖質経口摂取による腸内細菌由来水素ガスの体内分布と胎児への移行
    (第12回 日本安定同位体・生体ガス医学応用学会大会 2021)
  • 生体内に存在する有機酸が培養肝細胞内へのグルコースの取り込みに及ぼす基礎的作用の検討
    (第68回 日本栄養改善学会学術総会 2021)
  • ラットにおける希少糖継続摂取による馴化が臓器・組織,血液生化学的指標ならびに肝臓P450分子種遺伝子発現へ及ぼす影響
    (第72回日本栄養・食糧学会大会 2018)
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Education (3):
  • 2016 - 2019 Jumonji University Graduate School of Human Life Sciences The Department of Food and Nutritional Sciences
  • 2014 - 2016 Jumonji University Graduate School of Human Life Sciences The Department of Food and Nutritional Sciences
  • 2010 - 2014 Jumonji University The Faculty of Human Life The Department of Food and Nutrition
Professional career (1):
  • 博士(栄養学) (十文字学園女子大学大学院)
Work history (3):
  • 2020/04 - 現在 Jumonji University Faculty of Human Life Department of Food Science
  • 2019/09 - 2023/03 早稲田速記医療福祉専門学校 介護福祉科 非常勤講師
  • 2019/04 - 2020/03 Jumonji University The Faculty of Human Life, The Department of Food and Nutrition
Association Membership(s) (3):
日本食物繊維学会 ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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