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J-GLOBAL ID:201901010496039239   Update date: Apr. 24, 2024

CHITOSE Mari

CHITOSE Mari
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (2): Home economics, lifestyle science ,  Hygiene and public health (laboratory)
Research keywords  (1): Public Nutrition
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2016 - 2019 Empirical Study towards Construction of Consumer Education Systems in After-school Children's Clubs
Papers (9):
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MISC (1):
  • 片平理子,千歳万里,池田とく恵,河村美穂. 科学研究費報告書 K 市の食育フェア参加者における「食べること」「料理をすること」のとらえ方,食生活との関係. 自立した食生活人を育成するための家庭科教育の要件に関する研究. 2015
Books (5):
  • 現場で役立つ公衆栄養学 学内編
    株式会社 同文書院 2015
  • 食物と栄養学基礎シリーズ11 公衆栄養学
    株式会社 学文社 2013 ISBN:4762022691
  • 開発途上国の母子保健,開発途上国における母子保健に関する研究班最終報告書
    厚生省 開発途上国における母子保健に関する研究班 1996
  • タンザニア国イロンガ母子福祉センター拡充プロジェクト中間評価調査及び人口家族 保健フロントライン計画事前調査報告書
    国際協力事業団青年海外協力隊事務局 1994
  • 国際協力事業団タンザニア連合共和国モロゴロ州保健行政強化プロジェクト短期調査団報告書
    国際協力事業団 医療協力部 1991
Lectures and oral presentations  (80):
  • 教室用レシピの自宅用への改変 ~ フレイル予防料理教室用レシピの簡素化の試み ~
    (第40回兵庫県栄養改善研究発表会 2023)
  • 減塩の実践に関わる食行動の分析 ~令和3年度ひょうご栄養・食生活実態調査の分析結果から考える~
    (R5兵庫県公衆衛生協会中央研究会 2023)
  • 「阪神圏域の栄養・食生活課題を考える」 PCMによる課題分析の進め方
    (市町栄養改善業務強化推進事業 阪神圏域研修会 2023)
  • ロジックツリーを用いた課題整理及び分析の手法(市町栄養改善業務強化推進事業)
    (令和5年度市町栄養改善業務強化推進事業・第2回阪神圏域研修会に向けたワークショップ 2023)
  • 飲食施設での黙食について~食事中の会話とメニュー及び座席位置との関係~
    (第39回兵庫県栄養改善研究発表会 2022)
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Education (5):
  • 2015 - 現在 University of Hyogo
  • 1996 - 1997 National Institute of Public Health
  • 1995 - 1996 National Institute of Public Health Faculty of Hygienic Nursing Health
  • 1994 - 1995 国立公衆衛生院(現 国立保健医療科学院) 母子保健学部
  • 1982 - 1986 Kobe Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (3):
  • Master of Public Health (National Institute of Public Health)
  • Diploma of Public Health (National Institute of Public Health)
  • 家政学士 (神戸女子大学)
Work history (12):
  • 2019/04 - 現在 Kobe Shoin Women's University Faculty of Human Sciences Department of Food Science and Human Nutrition Associate Professor
  • 2017/04 - 2019/03 Kobe Shoin Women's University Faculty of Human Sciences Department of Food Science and Human Nutrition Lecturer
  • 2008/10 - 2017/03 Kobe Shoin Women's University Faculty of Human Sciences Department of Lifestyle Studies Nutrition Course Lecturer
  • 2010/04 - 2013/03 武庫川女子短期大学 非常勤講師
  • 2011/04 - 2012/03 学校法人 大和学園 京都栄養医療専門学校 管理栄養士科 非常勤講師
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Committee career (2):
  • 2022/04 - 現在 兵庫県栄養士養成施設協会 管理連絡会代表 代表
  • 2023/04 - 2025/03 宍粟市健康づくり推進協議会 理事
Awards (5):
  • 2023/12 - 兵庫県栄養士会 努力賞 教室用レシピの自宅用への改変 ~ フレイル予防料理教室用レシピの簡素化の試み ~
  • 2023/11 - 優秀賞 減塩の実践に関わる食行動の分析 ~令和3年度ひょうご栄養・食生活実態調査の分析結果から考える~
  • 2022/12 - 兵庫県栄養士会 努力賞 飲食施設での黙食について~食事中の会話とメニュー及び座席位置との関係~
  • 2013/05 - 兵庫県栄養士会 奨励賞
  • 2013/03 - 奨励賞 兵庫県栄養士会 奨励賞
Association Membership(s) (7):
日本消費者教育学会 ,  食生態学実践フォーラム ,  日本食生活学会 ,  日本公衆衛生学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本栄養士会 ,  日本ヘルスサポート学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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